NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Veste legată de lefurile personalului medical: ce crede ministrul!

Ministrul Sănătăţii crede că lefurile personalului medical trebuie să corespundă pregătirii profesionale şi complexităţii atribuţiilor la job, precum şi că majorarea de 25 de procente aplicată de la 1 octombrie este doar primul pas în această direcţie.

 

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, s-a întâlnit ieri cu reprezentanţii Federaţiei sindicale Sanitas. Principalele subiecte dezbătute la întâlnire de luni au fost Legea salarizării unitare, deblocarea posturilor, acordarea tichetelor de masă tuturor categoriilor de personal sanitar, situaţia personalului din direcţiile de sănătate publică.

Astfel, ministrul Sănătăţii a spus că salariile personalului medical trebuie să corespundă pregătirii profesionale şi complexităţii atribuţiilor la locul de muncă. În acest sens, mărirea salarială de 25 la sută, aplicată începând cu data de 1 octombrie 2015, reprezintă doar primul pas în această direcţie, a spus Cadariu.

De asemenea, la întâlnire a fost analizată şi salarizarea angajaţilor din direcţiile de sănătate publică, cabinetele medicale din şcoli şi din centrele de transfuzie sanguină, dar şi necesitatea dezvoltării acestor sectoare.

sursa www.oradeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Noi specializări medicale odată cu reclasificarea Spitalului Municipal ca Spital de Urgență

Răzvan Grecu

Un copil din Pașcani a ajuns la spital cu rotița de la o jucărie, în nas

Oana Cordoneanu

Obezitatea la copii: ”Ce să-i dau să mănânce? Cum îl conving să încerce mâncăruri noi?”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site