NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Vârstă egală de pensionare la femei şi bărbaţi: 65 de ani

Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, marţi, proiectul de lege iniţiat de Guvern care prevede egalizarea vârstei de pensionare la femei şi bărbaţi la 65 de ani. Proiectul aprobat de comisie mai prevede că această creşterea vârstei de pensionare la 65 de ani va fi făcută eşalonat, până în 2035 la femei şi 2015 pentru bărbaţi.

 

Deputatul PNL Cristina Pocora a criticat acest proiect, la dezbaterile din comisie, arătând că o femeie are mai multe job-uri într-o zi, pe lângă serviciu, şi treburile casnice şi grija pentru copii. „Până la urmă, o femeie în România munceşte mai multe norme”, a spus Pocora. Populaţia nu agreează creşterea vârstei de pensionare Ea a propus ca vârsta de pensionare a femeilor să rămână 63 de ani, adăugându-se ca, la cerere, să existe posibilitatea pentru prelungirea exercitării meseriei până la 65 de ani.

  

Deputatul UDMR Kerekes Karoly a arătat că populaţia nu agreează creşterea vârstei de pensionare. Proiectul Guvernului a fost însă aprobat de comisie şi urmează să fie supus dezbaterii plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional. Anterior, Senatul a adoptat proiectul.

sursa adevarul.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Raed Arafat: Tratamentul contra COVID-19 e mai toxic decât orice vaccin

Redacția

S-a semnat contractulupentru secțiunea 4 (Tigveni- Curtea de Argeş) a autostrăzii Sibiu-Piteşti / O întârziere mai bine de doi ani, după numeroase contestaţii

Redacția

Accident mortal produs la ieșire din Gura Humorului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site