RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

VACANŢA STUDENŢILOR, PE ULTIMA SUTĂ DE METRI: RECOMANDĂRILE POLIŢIEI IEŞENE

E adevărat că nu mai e mult până când studenţii vor intra în mediul academic. Viaţa în studenţie nu este doar o probă care testează cunoştinţele, ci reprezintă şi un „bilet” spre o nouă etapă din viaţa unui tânăr, o etapă cu provocări, prieteni noi şi întâmplări de neuitat. 

 

Facultatea vine cu  o structură diferită şi un alt mod de a învăţa viaţa . Anul universitar bate la uşă şi mulţi dintre voi, studenţi şi părinţi, vă aflaţi în căutare de cazare. În cămin sau în chirie, oriunde alegeţi să vă mutaţi, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate pe holuri, alei, ori în faţa căminului.

  

Nu lăsaţi geamurile, portierele şi portbagajul autoturismului deschise, chiar dacă îl părăsiţi pentru scurt timp şi aveți bunuri la vedere în interiorul mașinilor (borsete, laptop, acte, genţi etc.).

Pentru ca drumul cu trenul spre localitatea în care alegeţi să urmaţi studiile să fie lipsit de probleme, aveţi grijă de bagaje şi în relaţiile cu necunoscuţii!

Advertisements

Nu înstrăinaţi cheia camerei, dând posibilitatea unor persoane rău intenţionate să confecţioneze o copie după aceasta.

Advertisements

Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător şi nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii.

 

Sursa: IPJ Iași

Advertisements
Advertisements

Related posts

ATENŢIE ŞOFERI! Se circulă în condiţii de ceaţă

Ema Roman

Programul pilot de monitorizare a agresorilor cu brățări electronice începe de la 1 octombrie

Redacția

Normele de convieţuire socială sunt încălcate săptămânal de tineri. Amendați pentru că au consumat alcool în parcul Municipal Pașcani

Teona Gherasim
Încarcă...