RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Undă verde pentru proiectul construcției băncii de sânge și plasmă

 

 

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat marti ca a fost finalizat circuitul de avizare a unei Hotarari de Guvern care aproba studiul de fundamentare prin care Romania poate construi o banca de sange, plasma si produse derivate din plasma.

  

 

“Hotararea de Guvern prin care se aproba studiul de fundamentare prin care Romania poate construi o banca de sange, plasma, sange si produse derivate din plasma prin demararea unui proiect in parteneriat public-privat, probabil ca in urmatoarea sedinta de Guvern aceasta Hotarare va fi aprobata. Asta inseamna, practic, ca s-a dat unda verde demararii proiectului constructiei acestei banci de sange si plasma. Acest lucru va permite colectarea plasmei, astfel incat ea sa poata fi fractionata si sa asigure pentru Romania necesarul de imunoglobulina si produse derivate din plasma necesare pacientilor. Imi este greu sa va dau termene, asa cum va spuneam e un proiect estimat la 854 de milioane, studiul de fundamentare este facut de catre Comisia Nationala de Prognoza”, a spus Pintea, la Parlament.

Potrivit ministrului, Ministerul Sanatatii a depus luni o cerere de finantare pentru un sprijin privind infiintarea a doua centre pilot de colectare, proiect care va fi implementat pe o perioada de 16 luni din momentul aprobarii.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

RAGCL investește în zonele unde nu și-a pierdut consumatorii

Marius Parteni

Atenție la semafoarele din intersecția de la Constructorul! Au fost trecute pe intermitent

Marius Parteni

Administrația Piețelor Pașcani are un nou șef

Marius Parteni
Încarcă...