RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Un tanar liberal a salvat comuna Motca de o administratie corupta

Comuna Motca a scapat de o administratie corupta si incompetenta, dupa o lupta dura dusa de un tanarul liberal Constantin Serioja Hobinca, care a reusit sa-l bata pe fostul primar Costel Artene. Asta, in conditiile in care campania lui Costel Artene, care a candidat din partea PSD, a fost sustinuta financiar cu fonduri de miliarde de lei de firmele cu care Primaria Motca avea incheiate mai multe contracte.

“Vreau sa le multumesc tuturor celor care au avut incredere in mine si care mi-au dat votul. Chiar daca alegerile sunt un prilej de a-ti numara dusmanii si prietenii, eu ma voi comporta la fel cu toata lumea. De bunele intentii pe care le am in ce priveste comuna Motca, cei care m-au votat se vor convinge in urmatorii ani. Am avut parte de o campanie nu tocmai fair play din partea adversarilor care m-au denigrat, dar s-au convins ca cinstea si modestia nu se cumpara cu bani”, a declarat Constantin Serioja Hobinca.

Unul dintre cei care au sustinut campania electorala a lui Costel Artene este un afacerist local pe nume Gigi Gruia care patroneaza firma Dasgrom SRL Motca. Costel Artene i-a concesionat ilegal lui Gruia serviciul de salubritate din comuna. Afacerea a fost denuntata in anul 2010 si de cotidianul BUNA ZIUA IASI.

  

In urma articolelor, institutiile statului au facut verificari si s-a constatat ca prejudiciul adus comunei de pe urma acestei afaceri a fost de aproape doua miliarde de lei vechi. “Se impune instituirea tuturor masurilor legale în vederea recuperarii integrale a prejudiciului adus bugetului local al comunei, inclusiv a foloaselor nerealizate, ca urmare a decontarii, fara temei legal, a facturilor emise de catre SC Dasgrom SRL Motca, în valoare de 175.263 lei”, se arata in raportul intocmit de Curtea de Conturi, la sfarsitul anului trecut. Institutia a depus plangere penala la Parchetul de pe langa Tribunal.

sursa www.bzi.ro

Related posts

Scandal pe reabilitarea drumului de la Mircești

Redacția

Atenție la butelie: incendiu datorat unei instalații improvizate

Răzvan Grecu

Momente emoționante pentru o bătrână din satul Topile, aflată în pragul vârstei de 100 de ani (VIDEO)

Marius Parteni
Încarcă...