RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un nou record mondial pentru „Soarele Artificial” al Coreei de Sud!

Oamenii de știință din Coreea de Sud au doborât un nou record mondial cu reactorul de fuziune nucleară supranumit „Soarele Artificial”, Korea Superconducting Tokamak Advanced Research (KSTAR), iar avansul este major pentru această tehnologie.

Cercetătorii au reușit să genereze temperatură de plasma de 100 de milioane de grade Celsius, adică de șapte ori mai fierbinte decât miezul Soarelui, timp de 48 de secunde. Recordul anterior al sud-coreenilor a fost stabilit în 2021, iar atunci reușita a durat 30 de secunde.

În teorie, energia prin fuziune este simplă. Prin fuziunea atomilor la interiorul unui reactor, oamenii de știință speră să genereze o cantitate net pozitivă de energie sigură și nepoluantă, în același mod în care stelele precum Soarele funcționează. Totuși, încă nu suntem aproape de momentul în care reactoarele de fuziune ar putea înlocui reactoarele nucleare convenționale, potrivit Futurism.

Cercetătorii încearcă să obțină o cantitate net pozitivă de energie

  

Acest nou record „va fi de mare ajutor pentru avansul comercializării energiei prin fuziune”, a declarat directorul Si-Woo Yoon pentru CNN, făcând referire și la cel mai mare reactor nuclear din lume care este în curs de construire în sudul Franței.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Se închid 8 benzinării pe Autostrada A1, București – Sibiu – Nădlac / Rămân deschise alte 8 / Spațiile de servicii pot fi folosite în continuare

Redacția

Ipocrizie la nivel înalt. Ponta şi Dragnea chefuiau de zor în timp ce Aura şi Iovan mureau în munţi

Redacția

Cheltuielile turiştilor străini în Japonia au atins în 2023 nivelul record de 35,8 miliarde de dolari

Redacția
Încarcă...