RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

VIDEO! Un medic de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași a rupt tăcerea: „Ne vom îmbolnăvi cu toții!”. Ce se întâmplă de fapt în secţiile în care sunt internaţi pacienţii cu coronavirus?

Situație critică la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Un medic a rupt tăcerea:

„Cineva trebuie să spună adevărul! Nu avem mășţi de protecție. Ne vom îmbolnăvi cu toții! Șase colegi au intrat în autoizolare! Suntem în pericol”. Se pare că Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi a rămas fără stocuri de costume de protecţie. Medicul ieșean, face dezvăluiri uluitoare. Ce se întâmplă în spatele zidurilor înalte care îngrădesc accesul spre pacienţii diagnosticaţi cu cel mai temut virus al momentului.

„Măştile sunt aur pentru noi”

Un medic ieșean de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași a rupt tăcerea. Acesta susţine faptul că şase cadre medicale ale spitalului au intrat în autoizolare pentru că spitalul nu dispune de costume de pprotectie. Mai mult decât atât, aceştia intra în contact direct cu pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19.

„Aș vrea să aduc în prim plan o atenție a momentului referitor la acest epidemie în dezvoltare cu COVID-19 faptul că am avea nevoie să privim realitatea în față așa cum este ea. Poate să nu ne mai ascundem după deget că totul este minunat și singurul lucru pe care îl facem este să așteptăm paciențîi să vină. Ceea ce vă pot spune este că ne confruntăm de câteva zile bune cu o penurie de mășţi atât cele cu filtru cât şi cele obişnuite. Dacă mă credeţi acesta este aur curat pentru noi în condiţiile în care primim pacienţii diagnosticaţi pozitivi din Moldova doar în acest spital”, spune dr. Mircea Hurmuzache, șeful secției nr. IV din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

  

Se tem pentru viaţa lor şi a familiilor lor

Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi au ajuns să le fie frică să se prezinte la locul de muncă. Se tem pentru ei şi viaţa celor apropiaţi lor cu care intra zilnic în contact.

„Aş vrea să revenim cu picioarele pe pământ, că fără aceste materiale, respectiv aceste măşti este foarte dificil să lucrezi. Nu numai dificil. Este riscant în primul rând. Şi noi la rândul nostru avem persoane care sunt acasă, avem poate persoane care urmează tratamente oncologice, foarte multe persoane pe care am vrea să-i ferim. Haideţi să spunem lucrurilor pe nume. Nu sunt măşti, ni se promite în fiecare zi. Probabil că ar trebui regândita strategia în ceea ce priveşte materialele pe care le folosim, pentru că de la fiecare zi avem din ce în ce mai mulţi pacienţi care vin în acest spital. Trebuie şi noi să ne protejăm”, a specificat dr. Mircea Hurmuzache.

Șase cadre medicale în autoizolare

Pacient cu o infecţie respiratorie, care e posibil să fi contaminat şase cadre medicale, pentru că acestea nu aveau costume de protecţie. Cele şase cadre medicale se afla în autoizolare şi aşteaptă să le fie recotate testele.

Continuarea pe BZI

Related posts

Alexandru Rafila, mesaj pentru sindicatele din Sănătate care au intrat în grevă de avertisment: Încercăm să găsim soluții, să nu se pună problema unei greve generale

Redacția

Grav bolnav, cu diabet şi un picior amputat, a aşteptat peste 24 ore la UPU la Spitalul „Sfântul Spiridon“, din Iași

Redacția

Locurile cu cel mai mare risc de infectare cu coronavirus. Concluziile unui studiu al Institutului Pasteur

Redacția
Încarcă...