RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Un grup de navetiști din Mircești cer introducerea unui tren la miezul nopții pe ruta Roman – Pașcani

Un grup de cetățeni din localitatea Mircești care circulă zilnic către municipiul Roman și retur solicită celor la CFR Călători să modifice orarul de mers al trenurilor. Ei susțin că nu se pot întoarce acasă de la muncă cu trenul când ies de la schimbul de noapte. 

 

Problema lor a intervenit odată cu schimbarea mersurilor trenurilor, operată din luna decembrie 2015. Vasilică Ignat lucrează în Roman la o firmă privată în trei schimburi. În aceeași situație mai sunt și alte persoane, din Mircești, Hălăucești și Iugani. Naveta nu ar fi o problemă dacă bărbații ar lucra doar în schimb de zi. Noaptea însă când ies de la muncă nu se mai pot întoarce acasă cu trenul, pentru că acesta nu circulă.

  

“Când mergem la schimbul trei este trenul de seară, 5410, care trebuia să fie la Mircești la 21.50, iar acum l-au pus la 22.03 și noi nu ajungem la muncă. Suntem nevoiți să plătim taxiul 12 lei ca să mergem la serviciu.  La schimbul doi nu avem nici o posibilitate, nici un fel de tren. Când ne întoarcem acasă nu avem nici o variantă până la 05.00 dimineața. Venim acasă cu taxiurile sau la ocazie. La 23.30 ar trebui să plece un tren”, ne-a declarat Vasilică Ignat.

Cetățenii care ne-au solicitat să facem publică problema lor, au abonamente eliberate de CFR Călători.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Am încercat să discutăm despre această situație cu reprezentanții companiei de călători, dar nu am reușit. Am aflat doar că modificările pe ruta Roman – Pașcani și retur au survenit ca urmare a solicitărilor unor oameni. Pentru a se ține cont de doleanțele celor care acum au de suferit, ceteţenii ar trebui să transmită cereri scrise începând cu luna mai.

Propuneri la tren se fac pe bază de nume, prenume, CNP, locul de muncă, apoi sunt înaintate la Sucursala Regională cu recomandarea și în funcție de modalitățile de soluționare a cererilor se iau în calcul aceste doleanțe.

Cererile vor fi luate în calcul dacă va fi și un număr mai mare a lor și de asemena se cere și anexarea legtimațiilor de călători pentru a se demonstra cele cerute.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Sorin Olariu a cerut aleșilor locali încă din 2017 să dea un ultimatum ApaVital pe tema redevenței. PSD s-a opus, liberalii au fost de acord!

Răzvan Grecu

Consilierul Neculai Enea propune ca banii pentru Zilele Municipiului să fie alocaţi înlocuirii reţelelor de apă

Răzvan Grecu

Marius Pintilie, după ce primarul a anonimizat documente publice pentru a apăra interesele familiei sale: „Când e vorba de interesul său aplică o măsură, iar alta pentru oponenții politici!”

Răzvan Grecu
Încarcă...