NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Un caz interesant: dacă cel care te-a accidentat moare, rămâi nedespăgubit de asiguratori

Asta a păţit familia unui ieşean omorât pe trecere de un şofer ce avea să moară, şi acesta în timpul procesului n judecătorii au scos din culpă şi firma de asigurare, care scapă de despăgubiri.

Un ieşean a scăpat post-mortem de problemele cu justiţia. La mai bine de o jumătate de an de la decesul său, Ilie Platon a fost lăsat de judecători să se odihnească. Platon a fost implicat într-un accident rutier în decembrie 2014, pe când se afla la volanul unei autoutilitare Ford Transit.

Între intersecţia din Bucşinescu şi Podu de Fier, acesta l-a surprins şi accidentat pe C.S., angajat regulamentar în traversarea bulevardului. Victima a decedat două săptămâni mai târziu în spital, iar Ilie Platon a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

În octombrie anul trecut, la dosar a fost ataşat certificatul său de deces, Platon încetând din viaţă la începutul lunii. Magistraţii Judecătoriei au dispus încetarea acţiunii penale, lăsând însă nesoluţionată acţiunea civilă de despăgubiri deschisă de fiul victimei, despăgubiri care ar putea fi acoperite de asiguratorul RCA al maşinii.

  

Fiul a atacat sentinţa, cazul ajungând în faţa Curţii de Apel. Magistraţii acestei curţi au respins zilele trecute ca nefondat apelul înaintat de fiul victimei, obligându-l pe acesta la plata a 200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Sentinţa fiind definitivă, şi societatea de asigurări a scăpat de plata despăgubirilor civile.

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Povestea unui tânăr motociclist care a fost lovit de o maşină şi s-a ales cu o fractură deschisă

Redacția

Şoferul era în dreapta, copilul la volan. Ce au mai găsit pe şosele poliţiştii ieşeni

Redacția

(VIDEO) Se deschide oficial șantierul de extindere a ansamblului Palas

Redacția
Încarcă...