RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

UMB va construi tunelurile lipsă de pe A1 Lugoj – Deva / Cursă contra-cronometru pentru a nu pierde banii din PNRR

O asociere de constructori din România și Bosnia-Herțegovina va proiecta și finaliza secțiunea lipsă din Autostrada Lugoj-Deva (A1) – cei 9 km de autostradă lipsă de pe întreaga A1 de la Sibiu la granița de Vest, inclusiv porțiunea cu tuneluri dintre Margina și Holdea.

Tunel pe autostradăFoto: Tadeasvonh / Dreamstime.com

Vineri CNAIR a semnat contractul cu asocierea SPEDITION UMB S.R.L. – TEHNOSTRADE S.R.L. – SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT (Bosnia) pentru circa 1,826 miliarde de lei (fără TVA) pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru Secțiunea E (9,13 km) și Secțiunea D (4,03 km) aferente Lotului 2 din A1 Lugoj – Deva.

  

Termenul contractul este de 45 de luni (11 luni proiectare și 34 de luni execuție), pentru a finaliza inclusiv tunelurile forate de pe acest Lot.

Licitația pentru acest proiect extrem de întârziat și tergiversat a fost reluată în luna iunie 2022, după ce anterior fosta procedură lansată încă din 2019 (1,4 mld lei) fusese anulată pentru că singura ofertă depusă de o firmă din Turcia fusese declarată neconformă.

Acum, la noua licitație din vara lui 2022, valoarea estimată a contractului a fost mult mărită la circa 2,3 mld de lei.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cum poți afla instant la ce fond de pensii din Pilonul II cotizezi / Peste 400.000 de români au vrut să știe acest lucru anul trecut

Redacția

Noile blindate moderne germane Puma au o serie de probleme tehnice care le împiedică să intre în serviciul operaţional al Armatei germane

Redacția

Charles Michel nu mai candidează la europarlamentare, șefia Consiliului European nu mai e vacantă înainte de termen/ ”Un eșec în găsirea unui succesor imediat ar fi dus la preluarea de către Orbán”

Redacția
Încarcă...