RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ultimă oră: RAGCL a semnat contract cu alt furnizor de gaz. Căldura și apa caldă vor fi reluate de săptămâna viitoare

 

Pășcănenii branșați la sistemul public administrat de RAGCL vor beneficia de apă caldă și căldură cel mai târziu începând de luni, 2 noiembrie. Conducerea regiei a anunțat în această seară faptul că au ajuns la un acord cu furnizorul E-on Gaz Distribuție, regiunea Sud.

  

 

 

 

 

 

 

Întrucât RAGCL dorește plata facturii în termen de 45 de zile de la momentul la care ea este emisă, noul furnizor de gaz a solicitat un avans de 250.00 de lei. În decursul zilei de luni, 2 noiembrie, regia locală va face această plată, timp în care se vor parcurge etapele tehnice pentru furnizarea gazului.

Contractul este valabil până la data de 31 mai 2016. Gelu Nedelcu, directorull RAGCL, a confirmat înțelegerea cu cei de la E-on. 

Sfârșitul acestei săptămâni nu aduce nici o modificare în ceea ce privește situația în care se află la acest moment Regia Autonomă de Gospodărie Comunală și Locativă. Conform ultimelor informații, șefii Primăriei și cei ai RAGCL au încercat astăzi să rezolve problema gazului metan, dar E-on Moldova a rămas ferm pe poziții. Reprezentanții acestei instituții au solicitat plata urgentă a sumei de un milion de lei, reprezentând: 200.000 lei rest pentru plata facturii pentru luna octombrie 2015 și 800.000 lei plata în avans a facturii pentru luna noiembrie, care încă nu a fost emisă.

Primăria și RAGCL și-au arătat disponibilitatea să achite 500.000 de lei, din care 200.000 lei debit și 300.000 de lei plată în avans pentru noiembrie. Răspunsul a fost acela că E-on va furniza gaz metan către RAGCL doar pentru perioada 2-11 noiembrie 2015. Reprezentanții furnizorului de gaz insistă pentru semnarea contractului de fidejusiune, în cazul în care nu pot fi onorate plățile solicitate.

RAGCL face în continuare apel la cetățeni să își achite debitele pentru ca unitatea să nu se mai afle în această situație.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Ce modificări fiscale intră în vigoare de la 1 februarie

Redacția

Consilierii locali chemați să aprobe predarea cu titlu gratuit a rețelei de gaz din suburbia Gâștești, către Delgaz Grid

Răzvan Grecu

Puieți plantați în gropile din oraș! Iată când începe programul de asfaltare!

Ema Roman
Încarcă...