RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ucraina a lansat producția de serie a unei drone despre care zice că este similară cu Shahed

Ucraina a lansat producția de serie unei drone kamikaze cu rază lungă de acțiune similară cu drona iraniană Shahed folosită de Rusia, relatează Ukrainska Pravda.

Oleksandr KamyshinFoto: Hanna Arhirova / AP / Profimedia

„Acum am lansat producția de serie. Producem zeci de astfel de drone. Anul viitor, Forțele Armate ucrainene vor putea primi mai mult de o mie astfel de drone care zboară pe o distanță de peste 1.000 km”, a spus Oleksandr Kamîșin, Ministrul Industriilor Strategice al Ucrainei, la o conferinta de presă.

  

Kamîșin a subliniat că în acest moment, industria de apărare a Ucrainei este capabilă să producă zeci de astfel de drone kamikaze, dar va continua să crească producția.

El a confirmat, de asemenea, declarația președintelui Volodimir Zelenski că complexul industrial de apărare al Ucrainei ar putea produce un milion de drone FPV.

Ucraina și-a triplat producția internă de echipamente și arme în 2023 față de anul precedent, a declarat președintele Volodimir Zelenski pe 27 decembrie.

Producția de muniție pentru drone este „extinsă sistematic”, a spus Zelenski. În 2024, „se va acorda o atenție deosebită producției de explozivi și praf de pușcă,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO Incursiune printre „vikingii” ucraineni ce vânau tancuri în jurul Kievului

Redacția

Frans Timmermans îndeamnă europenii să diminueze căldura din case pentru a lupta mai eficient cu Putin

Redacția

VIDEO Italia: Un ministru a provocat indignare cu argumentele sale împotriva „înlocuirii etnice”: „Nu ne putem resemna cu ideea că italienii au mai puţini copii, aşa că să-i înlocuim cu alţii”

Redacția
Încarcă...