RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ucraina a finalizat completarea chestionarului privind aderarea la UE

„Astăzi, pot spune că documentul a fost finalizat de partea ucraineană”, a declarat Ihor Zhovkva, adjunctul șefului biroului președintelui Volodymyr Zelenski, pentru postul public ucrainean,potrivit The Guardian.

Ihor ZhovkvaFoto: Profimedia Images

Comisia Europeană va trebui să emită o recomandare privind gradul de conformare a Ucrainei cu criteriile necesare de aderare, a adăugat el.

  

“Ne aşteptăm ca recomandarea să fie pozitivă, iar apoi mingea va fi în curtea statelor membre UE”.

Zhovkva a adăugat că Ucraina se așteaptă să dobândească statutul de țară candidată la aderarea la UE în iunie, în cadrul unei reuniuni programate pentru 23-24 iunie a Consiliului European.

„În continuare, va trebui să începem discuțiile de aderare. Și abia după ce aceste discuții se vor încheia, vom putem vorbi despre apartenența deplină a Ucrainei la UE”, a spus Zhovkva.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Dosar penal la 83 de ani. Bătrâna nu se poate deplasa și a refuzat internarea, deși are COVID-19

Redacția

Liberalii vin cu un proiect de lege care să le permită primarilor și șefilor de consilii județene să majoreze tarifele prevăzute în contractele de lucrări publice, adjudecate pin licitații

Redacția

Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în „teritoriile ocupate temporar” costă Rusia aproximativ 10 milioane de dolari pe zi

Redacția
Încarcă...