NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Turcan: Pensiile speciale au o componentă de contributivitate, ceea ce face imposibilă anularea, aşa cum politicianist declară unii

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat la o emisiune Profit.ro că pensiile speciale “au o componentă de contributivitate” care face imposibilă anularea lor. “Dacă sută la sută ancorarea în contributivitate ar conduce la înjumătăţirea pensiilor, mie mi s-ar părea un act de nedreptate faţă de nişte oameni care au intrat de bună credinţă într-un sistem. Vina este a politicienilor”, consideră ministrul. Turcan susţine că i-a spus colegului său Rareş Bogdan că pensiile speciale nu pot fi desfiinţate, aşa cum acesta a promis, potrivit News.

“Subiectul pensii, alocaţii, salarii în sectorul bugetar a fost de fiecare dată privit politicianist şi prin lupă electorală şi de aceea am ajuns cu aceste sisteme publice unde am ajuns. În privinţa pensiilor speciale, vreau să vă spun un punct de vedere tehnic, astfel încât să se înţeleagă că şi pensiile speciale au o componentă de contributivitate, ceea ce face imposibilă anularea pensiilor speciale, aşa cum în mod politicianist declară unii oameni”, a afirmat ministrul Muncii, marţi seară, într-o emisiune la Profit.ro.

Turcan a spus că “soluţia” în ceea ce priveşte aceste pensii este “să le apropii de contributivitate”, arătând că pensiile magistraţilor nu pot fi calculate după acest criteriu, în urma unei decizii a CCR.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements

Related posts

fanatik.ro: Nimeni nu răspunde pentru ce pățești în spital. România n-are lege pentru siguranța pacientului. 40% dintre spitale n-au raportat nicio eroare medicală

Redacția

Cimitirele private, razboi cu Biserica.De ce refuza preotii inmormantarile la privat

Redacția

Pescuitul, interzis în toate apele naturale din țară. Începe prohibiția

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site