NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

A dat roade strategia riscantă fără carantină a Suediei?

Suedia a avut mai puține decese decât majoritatea Europei și are și acum o rată redusă a infecțiilor, cifrele indicând că strategia ei riscantă, fără carantină, a dat roade, potrivit Rador care citează Daily Mail.

Țara scandinavă a devenit un excentric pe scena internațională anul trecut, când a sfidat sfaturile științifice și a refuzat să imite restul lumii în ce privește închiderea societății pentru a limita răspândirea virusului.

Iar acum, pe lângă faptul că economia Suediei și-a revenit mai rapid decât a oricărei alte țări din UE, cele mai noi date arată că s-a descurcat mai bine și în ce privește decesele provocate de pandemie.

Suedia a înregistrat aproape 1.500 de decese confirmate per milion de locuitori conform platformei Our World in Data, bazate pe cercetările Universității Oxford, o rată mai mică decât media europeană de 1.800.

Advertisements
  

Regatul Unit – nevoit să îndure în trei rânduri o carantină națională, pe lângă alte interdicții similare regionale – a înregistrat 2.100 per milion, iar Belgia și Italia au depășit și ele 2.000.

Advertisements

Dacă analizăm mortalitatea în exces din cursul pandemiei, Suedia se clasează abia pe locul 21 din 31 de țări europene,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Grindeanu crede că toți miniștrii vor îndeplini jaloanele din PNRR cu termen 31 martie / PSD a solicitat conducerii PNL să îi cheme urgent la discuţii pe miniştrii liberali care înregistrează restanţe

Redacția

Preşedintele comisiei SRI, despre atacul cibernetic revendicat de Killnet: Există în România o investigaţie

Redacția

Parlamentari cu lipici la banul public. Cum au ajuns aleşi ai PNL la lefuri lunare de peste 30.000 de lei anul trecut

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site