RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Triplă tragedie într-o familie din Pașcani: Doi copii au mare nevoie de ajutorul nostru, al tuturor!

Durere fără margini într-o familie din suburbia Sodomeni. Doi copii, Livia și Teo Coțcariu, de 9 respectiv 11 ani, se luptă de ani de zile să învingă bolile de care suferă pentru a trăi. 

 Băiatul a fost diagnosticat la naștere cu malformație cardiacă congenitală, iar fata suferă de scleroză nodulară. Pentru a se vindeca ea are nevoie de transplant de măduvă, intervenție ce trebuie realizată în maximum un an de zile. Durerea cea mai mare abia acum începe pentru aceștia. Cei doi sunt nevoiți să trăiască fără mamă. Femeia în vârstă de 36 de ani a decedat sâmbătă, după o grea luptă cu boala.     

Rodica Archire, mama celor doi s-a stins din viață la un spital din Iași. Ea suferea de ciroză. Cel mai probabil chinurile prin care au trecut cei doi copii și stresul au terminat-o:Toate cadrele didactice și elevii școlii transmit sincere condoleanțe și promitem că vom face tot ce ne stă în putință să ajutăm această familie“, ne-a declarat Geanina Isticioaia, directorul școlii din Sodomeni.

  

Primele probleme apar pentru femeie la nașterea băiatului Teo. Încă din primii ani de viață a fost diagnosticat cu malformație cardiacă congenitală, acest lucru reprezentând o lovitură imensă pentru biata mamă, care se luptă pentru a-l însănătoși pe cât posibil pe micuț. Câțiva ani mai tarziu, mezina familiei, Livia, în urma vaccinării din clasa I a fost descoperită cu ganglioni la nivelul gâtului, iar în urma investigațiilor a fost diagnosticată cu hodgkin scleroză nodulară de gradul II.

În ciuda bolilor, ambiii copii, insituționalizați la Școala Gimnazială Sodomeni, învață foarte bine și luptă pentru a-și face mama mândră.Fetița Coțcariu Livia Petronela (n.r. poartă numele de fată a mamei ) este înscrisă în clasa a III-a la Școala Gimnazială Sodomeni. Am descoperit în clasa I, în urma unui control din partea cabinetului școlar ganglioni la nivelul gâtului. Am mers la indicațiile doctorului la un control de rutină și fetița a fost diagnosticată cu cancer hodgkin stadiul II la început. Boala a avansat, a ajuns la stadiul III. Fetița a efectuat un număr foarte mare de tratament cu chimeoterapie, lucru ce a slăbit-o destul de mult. Livia mai are un frățior instituționalizat la noi în școală. Vreau să vă spun că sunt niște copii foarte buni la învățătură, iar acest lucru i se datorează mamei care a pus un accent deosebit pe educarea lor”, ne-a declarat Geanina Isticioaia, directorul Școlii Gimnaziale Sodomeni.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2015
{module FĂ O NOMINALIZARE PENTRU Gala Actualitatea TV 2015}

Calvarul familiei continuă! Fetița este nevoită să absenteze de la școală pentru a merge la ședințele de chimioterapie la Spitalul din Iași, iar mama se zbate pe două fronturi, atât pentru băiat cât și pentru fată. Tripla tragedie apare în momentul în care mama, sprijinul celor doi află în urma unor investigații că suferă de ciroză lichidă hepatică virală. Acesta este momentul în care totul se năruiește și singura dorința a celor trei este să se încheie calvarul cât mai repede.Înainte de sărbătorile de iarnă, fetița a mers la București la un alt control, diagnosticul fiind unul nefavorabil. În urma acestui control și în urma discuțiilor purtate cu mama, voiam să demarăm după această vacanță o campanie prin care să o ajutăm pe Livia. Încercam pe toate planurile să ajutăm acest copil, însă nu a mai fost posibil fiindcă mama lor a plecat de printre noi, a adăugat directorul instituției.

Din păcate sâmbătă seara calvarul s-a încheiat doar pentru mama, ea trecând în neființă. În urmă au rămas două suflete care abia azi au aflat că mama lor se roagă din altă parte pentru ei.” Sperăm din suflet să ne poată auzi oameni cu suflet mare și să ajute acești copii să meargă mai departe”, mai spune directorul școlii din Sodomeni.

Speranța celor doi copii este tatăl lor natural, de care mama a divorțat în trecut.

Cuvintele sunt de prisos în aceste circumstanțe, însă tot ce putem face, acum, este să ajutăm financiar pentru a reuși să salvăm viața Liviei. Micuța are nevoie de un autotransplant de măduvă, iar suma necesară acestei intervenții este una extrem de mare. 

Toți cei interesați să ajute acești copilași pot lua legătura cu directorul Școlii Gimnaziale Sodomeni, la numărul de telefon 0786.056.176, Geanina Isticioaia.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Spitalul Municipal va funcționa cu buget de avarie în luna aprilie

Oana Cordoneanu

Tânăr de 16 ani înecat sub privirile prietenilor (VIDEO)

Răzvan Grecu

Casă incendiată în localitatea Buda

Redacția
Încarcă...