RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Trei mari şefi de la E.ON, după gratii. Spagă pentru curent ieftin la bogaţi. Săracii, lăsaţi tot mai săraci

Anchetă fără precendent instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău. Zece persoane cu funcţii de conducere din cadrul E.ON Moldova, dar şi oameni de afaceri, sunt suspectaţi că ar fi păgubit compania de energie prin înţelegeri în baza cărora se „măsluia“ consumul de curent.

Ieri, de la primele ore ale dimineţii, procurorii băcăuani au efectuat 14 percheziţii în judeţele Iaşi şi Bacău, mai multe persoane din Iaşi fiind duse la Bacău la audieri, după cum au precizat surse juridice pentru „Ziarul de Iaşi“. La solicitarea cotidianului nostru, unitatea de Parchet băcăuană a emis ieri un comunicat de presă în care a explicat faptele imputate suspecţilor. „În cauză, există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada noiembrie 2013 – aprilie 2014, suspecţii se fac vinovaţi de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi de serviciu (art. 308 din Cp. cu ref. la art. 291, art. 292 þi art. 297 din Cp.) urmărind obţinerea de beneficii materiale sau favorizarea unor persoane“, au comunicat procurorii.

Ieri-seară, trei directori din cadrul E.ON, Ciprian Anisei, Claudiu Popovici şi Marius Bogdan Chiţescu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurori. Ultimul dintre ei este chiar directorul departamentului antifraudă din cadrul E.ON. Aceeaşi măsură a fost luată şi împotriva a trei oameni de afaceri din judeţul Bacău, dar asupra unui primar din acelaşi judeţ. Surse judiciare afirmă că era o adevărată reţea, bine pusă la punct, în care facturile de plată a energiei electrice erau mult sub consumul efectuat. Totul se derula cu girul mai multor şefi ai companiei de electricitate, care primeau şpăgi pentru bunul mers al „afacerii“.

  

Reprezentanţii  E.ON au confirmat ieri, printr-un comunicat de presă, că este vorba de furturi de energie electrică. „E.ON România aplică o politică de toleranţă zero în ceea ce priveşte furturile de energie electrică. Este atât în interesul consumatorilor, cât şi al companiei, ca orice consum fraudulos să fie descoperit, dovedit şi pedepsit conform legilor in vigoare. În ceea ce priveşte ce s-a întâmplat astăzi (n.r. – ieri), la Bacău şi la Iaşi, precizăm că E.ON România a pus la dispoziţia procurorilor, ori de câte ori i-au fost solicitate, toate informaţiile necesare pentru derularea investigaţiei.“
 

sursa Ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Reținut pentru că a încălcat interdicția de a se apropia de locuința surorii sale

Redacția

IPJ IAȘI: De Sărbători, ai grijă de mașina ta!

Redacția

Semafoarele funcționează haotic. Un șofer care a nu a acordat prioritate a produs un accident rutier

Marius Parteni
Încarcă...