RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Transnistrenii n-au dat buzna pentru a vota în alegerile legislative din Rusia. Reacția Chișinăului și Bucureștiului după votul dat în Transnistria și Crimeea

Cetățenii ruși din regiunea separatistă transnistreană nu s-au înghesuit duminică la urne, în ciuda faptului că Rusia a deschis un număr record de 27 de secții în Transnistria. Doar 59.233 de voturi au fost adune din Transninstria ceea ce reprezintă puțin peste 25% din numărul persoanelor cu drept de vot din regiune.

Potrivit rezultatelor votului, 45.263 de cetățenii din Transnistria au votat pentru partidul Rusia Unită, care reprezintă 76,42% din cei care au votat. 3.635 de persoane au votat pentru Partidul Liberal Democrat – 6,14% din alegători. Pentru Partidul Comunist – 3.022 alegători, sau 5,1%, iar 1.178 de locuitori ai Transnistriei, care reprezintă 1,99% din alegători au ales partidul Oamenii Noi.

„Pe 19 septembrie, rușii transnistreni au dovedit încă o dată că suntem alături de Rusia. Am văzut personal ce cozi de oameni care doresc să voteze s-au adunat la secțiile de votare din Tighina. Mulțumesc tuturor locuitorilor republicii care au arătat o poziție civilă activă și au făcut alegerea corectă”, a declarat liderul separatist al Sovietului Suprem (Parlamentul autoproclamat de la Tiraspol -n.r.), Alexander Korșunov.

Comparativ, la alegerile parlamentare ruse precedente, ce au avut loc în 2016 în regiunea transnistreană, au votat circa 56.000 de persoane.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Suntem în Air Schengen: Ce se schimbă în călătoriile cu avionul sau pe apă, care sunt primele curse pe Otopeni și cum vor circula minorii/ Ce este spațiul Schengen, din ce țări este format și de ce România nu este membru cu drepturi depline

Redacția

Viktor Orban: Ne-ar plăcea ca Donald Trump să se întoarcă / ”Scena politică mondială va arăta complet diferit la sfârşitul anului”

Redacția

Ucraina: Un primar numit de Moscova, rănit într-o explozie

Redacția
Încarcă...