RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Tramvaiul modernizat la Remar, tinut in garaj din cauza problemelor tehnice?

Anuntat ca o noua revolutie in ceea ce inseamna transportul public in Iasi, tramvaiul modernizat recent care se afla in garajele regiei locale de transport inca de anul trecut intarzie sa fie lansat pe traseu. Se pare ca vagonul in care s-au investit peste o jumatate de milion de euro intampina grave dificultati tehnice, chiar si la sistemul de franare, acesta fiind si motivul pentru care nu a fost scos la strada.

“Acest tramvai GT4 modernizat, despre care s-a tot vorbit atat, este de fapt o gramada de fier vechi din anii ’60. Nu au facut altceva decat sa ia unul dintre cele mai vechi vagoane si sa-l transforme in ceva care sa arate mai nou, dar nici macar asta nu au reusit. Tramvaiul asta are o multime de probleme tehnice, chiar si la sistemul de franare. De asta cei de la RATP au tot amanat sa lanseze oficial tramvaiul, doar l-au scos in timpul noptii la probe, sa nu aiba vreo problema. Normal, tramvaiul trebuia scos de anul trecut la strada, oare de ce au tot amanat atat? Tramvaiul are probleme tehnice, nu a fost facut bine!”, spune un specialist in domeniul transportului feroviar.

Iesenii mai au de asteptat pana vor circula cu cel mai modern tramvai care a rulat pe strazile din Iasi. Comisiile de omologare in domeniu au venit in repetate randuri pentru inspectia tramvaiului modernizat de Remar Pascani, insa RATP Iasi este nevoita sa tina in continuare vehiculul in depou . “Am demarat inca din anul 2011 actiunile de modernizare cu Remar Pascani, ei incepand si investitia. Tramvaiul este inca in depou din diverse motive, sa spunem tehnice. Au fost comisiile de omologare, iar acum asteptam acordul celor de la Remar Pascani pentru a iesi la strada cat mai repede. Speram ca in aceasta primavara, tramvaiul modernizat sa fie pus la dispozitia calatorilor”, a spus Maricel Gherca, directorul general al RATP Iasi.

  

Vagonul modernizat din banii firmei Remar Pascani beneficiaza de aer conditionat, are geamuri termopan izolate fonic si este dotat cu scaune tapitate. Pana si cabina vatmanului a fost remodelata complet. Conducatorul tramvaiului se va orienta cu ajutorul unui sistem de monitoare si de camere video care vor da informatii despre pozitia calatorilor fata de tramvai, dar si despre traficul din imediata apropiere.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Pakmaya dezminte că fabrica se închide. Se lucrează la turație maximă

Redacția

În scurt timp vom lua credite de la bancheri roboţi

Redacția

Persoanele fizice vor putea plăti datoriile la stat eșalonat pe 12 luni. Guvernul a extins perioada în care firmele pot amâna plata

Redacția
Încarcă...