RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Toți ochii pe România în AIR Schengen! Un europarlamentar explică de ce perioada aderării parțiale trebuie să fie fără greșeală: „Va fi monitorizată!”

Europarlamentarul Victor Negrescu  a explicat – într-un interviu pentru Gândul- ce înseamnă pentru România și pentru români aderarea la spațiul aerian și maritim. Interlocutorul Gândul a punctat ce se va schimba după aderarea la AIR Schengen, din 31 martie. Mai exact, controlul documentelor va fi eliminat, atât la plecarea de pe aeroporturile din România, cât şi dacă vom ateriza într-un stat membru al spaţiului Schengen.

Pe lângă beneficiile care vor veni la pachet cu aderarea parțială la spațiul de liberă circulație, Victor Negrescu susține că, în toată această perioadă, România va fi monitorizată, de aceea totul trebuie să fie fără cusur.

În plus, recunoaște europarlamentarul, această perioadă reprezintă ocazia potrivită pentru a arăta Austriei că România și românii merită să intre și terestru în spațiul Schengen.

Austria a spus „NEIN” la aderarea României la Schengen

  

Reamintim că, după 13 ani de așteptare, România nu a primit, la finalul lui 2022, undă verde pentru a intra în spațiul Schengen, deși autoritățile române, dar și oficiali străini susțin că România a bifat, de ani buni, cerințele tehnice impuse. Austria a fost singura care s-a impus aderării României, motivul invocat fiind cel al migrației.

„De asemenea,  » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Consiliul Constituțional al Franței a dat undă verde noii legi a pensiilor inițiată de Macron / AVERTISMENT teribil lansat: „Mă tem de erupție”

Redacția

VIDEO | Echipajul unui elicopter „arhaic” rusesc încearcă, aparent fără succes, să distrugă o dronă navală ucraineană

Redacția

Papa Francisc şi-a anulat vizită de Anul Nou la ieslea amenajată în piaţa Sfântul Petru din cauza Covid-19

Redacția
Încarcă...