NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Topul Firmelor din Judeţul Iaşi, Ediţia 2016, realizat de Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a publicat rezultatele evaluării performanţelor  economice ale firmelor din judeţ, concretizate în cel mai obiectiv, complex şi ilustrativ clasament anual al comunităţii de afaceri locale – Topul Firmelor din Judeţul Iaşi (www.cciasi.ro, secţiunea Topul Firmelor).

 

Clasamentul a fost realizat după o metodologie unitară la nivelul Sistemului Camerelor de Comerţ din România, în conformitate cu prevederile Legii nr. 335/2007 a Camerelor de Comerţ şi Industrie.

  

Clasamentul a avut la bază datele de bilanţ pentru anul 2015 depuse în termenul legal şi a urmărit 5 indicatori de performanţă: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat.

Clasamentul a fost structurat pe 6 domenii de activitate, urmărind obiectul de activitate declarat de firme în bilanţul pe anul anterior:

– Cercetare-Dezvoltare şi High-Tech;

– Industrie;

– Agricultură, Silvicultură şi Pescuit;

– Construcţii;

– Servicii;

– Comerţ şi Turism.

Clasamentul publicat cuprinde primele 10 locuri pe fiecare clasă de mărime (microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari, întreprinderi foarte mari), corespunzătoare fiecărui obiect de activitate.

Din analiza datelor financiare a 17.646 de firme cu sediul în judeţul Iaşi care au depus bilanţ pentru anul 2015, a reieşit că 4.801 firme au îndeplinit criteriile de admitere în clasament, dintre care 2.485 s-au clasat pe locurile 1-10. 

„Îi felicităm pe toţi cei care au reuşit să performeze în activitate şi să îndeplinească setul de condiţii de admitere. În mod special, ţinem să-i felicităm pe cei care s-au clasat pe primele 10 poziţii ale Topului. Este o onoare pentru noi să realizăm acest clasament pentru că avem astfel posibilitatea să-i punem în lumină în faţa comunităţii şi, dacă vreţi să le conferim recunoaşterea publică ce se cuvine celor mai buni dintre noi. Cu atât mai mult cu cât ne referim la creatori de plus valoare, generatori de locuri de muncă, plătitori de taxe şi impozite prin care societatea îşi poate finanţa toate celelalte componente ale sale: educaţie, sănătate, cultură, sport.”, a declarat Paul Butnariu, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.

Mai multe detalii privind metodologia de realizare a Topului, precum şi clasamentul propriu-zis, sunt disponibile, public şi gratuit pe site-ul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, www.cciasi.ro, secţiunea Topul Firmelor.

La aceeaşi adresă de internet sunt disponibile şi clasamentele speciale realizate cu acest prilej:

– Top 10 cifra de afaceri;

– Top 10 angajatori;

– Top 10 exportatori;

– Lista firmelor care au reuşit performanţa de a se clasa pe podium timp 10 ani consecutiv, respectiv la ediţiile 2007-2016.

„La prima vedere, criteriile de admitere în Top pe care Camerele de Comerţ le-au impus în fiecare an par destul de restrictive, prin numărul indicatorilor şi algoritmul de cuantificare a rezultatelor financiare. Însă, prin aceasta am urmărit să obţinem un clasament deopotrivă obiectiv, transparent şi corect al mediului de afaceri. Iar faptul că metodologia este asumată şi aplicată în mod unitar la nivel naţional, ne îndreptăţeşte să considerăm Topul Firmelor ca fiind un reper elocvent al performanţei economice.”, a declarat Sorin Gheorghiu, director în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.

Sursa: 7est.ro

Advertisements

Related posts

Majorările recomandate de consilieri la apă și căldură propulsează Pașcaniul în topul celor mai scumpe orașe din Moldova (INFOGRAFIC)

Răzvan Grecu

Scandalul CFR Marfă. Are cuvântul apărarea

Redacția

Scumpiri usturătoare pentru serviciile oferite de Poșta Română

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site