RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Telenovelă tragică cu un italian îndrăgostit de o ţigancă din Podu Iloaiei

Aceasta este strada din Podul Iloaiei pe care locuiește familia româncei după care venise italianulUn italian ar fi încercat să se sinucidă miercuri noaptea, împuşcându-se în cap de dorul fostei sale iubite, o ţigancă din Podu Iloaiei. La actul suicidar ar fi asistat sora fostei concubine, soţul acesteia, cât şi copilul concubinei.

El ar fi folosit un pistol de dimensiuni mici, folosit de spioni, în apropiere de drumul european din oraşul Podu Iloaiei. Italianul venise în ţară luni, cu un autocar al firmei Atlassib. Miercuri băuse aproape toată ziua cu rudele fostei concubine, iar seara s-a decis să plece la pensiunea unde se cazase.

Într-un moment de depresie, rudele fostei iubite le-au povestit poliţiştilor că italianul a început să plângă în mijlocul străzii, a scos pistolul dintr-un buzunar de la piept unde îl ţinea ascuns, l-a pus la tâmplă şi a tras. Glonţul i-a perforat tâmpla dreaptă şi a ieşit prin stânga.

  

Salvatore Iannelli, în vârstă de 52 de ani, se îndrăgostise nebuneşte de ţigancă în urmă cu şase ani. Cei doi au trăit în concubinaj cinci ani în oraşul Napoli, iar în urmă cu un an s-au despărţit. Despărţirea lor ar fi avut la bază criticile părinţilor fetei, Gabriela Şerban, care locuiesc în Podu Iloaiei, că bărbatul ar fi prea bătrân. În urmă cu un an, ea a pus capăt relaţiei, iar de atunci, el a încercat prin toate mijloacele să se împace.

În acest sens, chiar dacă cei doi erau despărţiţi de un an, italianul a trimis bani familiei fetei din Podu Iloaiei, aproape lunar. „Mai trimitea câte 30 de euro, 50 sau 100. Ţinea la noi“, au spus rudele fetei. Pentru a o convinge să reia relaţia, italianul a decis să intre direct în „miezul“ problemei şi s-a hotărât să vină în România pentru a discuta cu părinţii femeii.

Luni la amiază, acesta a ajuns în Podu Iloaiei cu un autocar Atlassib. Mai mult ca sigur, şoferul autocarului şi ceilalţi călători nu au bănuit nicio clipă că printre ei se află un cetăţean înarmat cu un pistol cu gloanţe. Ajuns în Podu Iloaiei, Salvatore s-a cazat la o pensiune aflată la intrarea în oraş, şi-a lăsat bagajul, şi-a armat pistolul marca Astra Unceta de calibru 5,6 mm, de provenienţă spaniolă, apoi a mers la casa unde locuiesc mama, cumnatul şi copilul fostei sale concubine, Gabriela Şerban.

În pistolul pregătit, italianul avea opt gloanţe, şi şi-a mai păstrat încă unul de rezervă în bagajul lăsat la pensiunea unde se cazase. Pistolul este de dimensiuni mici, şi este folosit mai mult în poligoanele de tir.

Şanse minime de supravieţuire

Ajuns la familia fetei, el a aflat că fosta concubină nu se află acasă, rudele spunându-i că este plecată în Italia, dar poliţiştii bănuiesc că ea se ascunde în ţară, în altă localitate. De luni şi până miercuri seara, Salvatore a cinstit rudele fetei cu mâncare şi băutură din belşug, astfel încât poliţiştii nu au mai găsit la el decât suma de 150 de lei.

„Am făcut grătare, am mâncat bine împreună. Ieri, chiar a mâncat la noi caş cu pâine şi a spus că nu mai poate să mănânce. A băut o bere, atât. În fiecare zi venea la noi, iar seara pleca la pensiune. Noi ştiam că are pistol la el şi ne era frică să nu ne omoare. Îl ţinea lipit cu scoci la piept“, a spus sora Gabrielei Şerban. Miercuri seara, italianul s-a întâlnit cu toate rudele concubinei sale, şi se pare că a izbucnit un conflict verbal între ei.

„A spus că îi este rău şi vrea să plece acasă. Că are un microbuz care îl duce până la Roman, iar de acolo merge până în Italia cu Atlassib-ul. În jurul orei 23 l-am condus până la stradă (drumul european – n.r.), iar acolo a început să plângă. A scos pistolul de la piept, l-a pus la tâmplă şi a tras“, a povestit aceasta cum s-a produs tragedia.

Familia fostei concubine le-a spus poliţiştilor că cetăţeanul italian a scos pistolul cu mâna dreaptă, la pus la tâmplă şi a tras, glonţul ieşind pe partea cealaltă, şi a căzut ca secerat. În scurt timp, acesta a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi şi transportat la Spitalul de Neurochirurgie. El era în stare gravă şi inconştient. Medicii susţin că şansele de supravieţuire îi sunt aproape egale cu zero.

„Pacientul se află în comă de gradul IV, iar şansele lui de supravieţuire sunt foarte mici în condiţiile date. Glonţul a străbătut creierul dintr-o parte în alta, provocând leziuni majore. A fost operat, dar astfel de cazuri sunt în general incompatibile cu viaţa“, a precizat dr. Marius Dabija, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iaşi.

Mai avea un glonţ acasă

Poliţiştii au audiat ieri toate rudele femeii şi caută alte persoane care au fost martore la eveniment, pentru a confirma varianta sinuciderii, povestită de rudele femeii. Şefii poliţiei au spus că ancheta este în plină desfăşurare. „S-au luat inclusiv probe ADN de pe mânerul pistolului. De asemenea, căutăm martori care au asistat la scenă. Nu ştim dacă cetăţeanul italian avea permis de portarmă, în acest sens colaborăm cu poliţia italiană“, a spus comisarul şef Petru Frunză, cel care coordonează departamentul Arme şi Explozibili din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Comisarul şef Petru Frunză:
„S-au luat inclusiv probe ADN de pe mânerul pistolului. De asemenea, căutăm martori care au asistat la scenă“

  Anchetatorii au controlat bagajul lui Salvatore Iannelli lăsat la pensiune miercuri noaptea, la câteva ore după actul suicidar. În bagaj au găsit haine şi un cartuş de pistol. De asemenea, în hainele victimei au găsit carduri şi suma de 150 de lei, bani rămaşi după ce a cinstit zile la rând familia iubitei sale. De altfel, vecinii au spus că italianul îi cumpărase chiar o casă acesteia. „După ce i-a cumpărat casa, ea nu l-a mai vrut. S-a dus cu altul, iar el i-a reproşat că s-a folosit de el“, a comentat un vecin care locuieşte în zonă.

sursa Ziaruldeiasi.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

27 de sancțiuni aplicate de polițiștii pășcăneni. 3 permise de conducere reținute

Redacția

Accident rutier cu o victimă, la Târgu Frumos

Ema Roman

Proces de pomină, în premieră, la Iași. Jandarm păşcănean în rezervă condamnat pentru că şi-a jignit şeful!

Ema Roman
Încarcă...