NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Taxa pentru activarea cardului de sănătate a stârnit controale la medicii de familie

Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi au început controalele la dr. Magdalena Ibănescu, medic de familie din localitatea Heleşteni, care este acuzată de pacienţi că percepe o taxă de 10 lei pentru activarea cardului de sănătate. Conducerea CJAS susţine că verificările vor fi extinse la mai mulţi medici de familie din judeţ. 

 

 „În desfăşurare este o amplă acţiune de control legată de situaţia prezentată de cotidianul dumneavoastră. Dacă se vor constata cele declarate de dumnevoastră, medicul de familie riscă rezilierea contractului”, a precizat ec. Robert Dâncă, preşedintele CJAS Iaşi.

  

Şi directorul general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate susţine că medicii care recurg la astfel de practici riscă sancţiuni drastice. „Există o anchetă în desfăşurare şi vor fi şi sancţiuni dacă acuzaţiile pacienţilor se confirmă”, a precizat ec. Radu Ţibichi, directorul general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

 Reprezentanţii CJAS îi încurajează pe asiguraţi să sesizeze astfel de practici.„Asiguraţii trebuie să sesizeze situaţia în care medicii de familie percep sume de bani pentru activarea cardului sau pentru acordarea altor servicii medicale. Medicii nu au voie să încaseze sume de bani nici pentru acele acte adminstrative acordării serviciilor medicale, astfel de practici sunt ilegale”, a mai subliniat ec. Dâncă.

Advertisements
Advertisements

sursa ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cifre alarmante. România a depășit pragul de 4.000 de infectări cu coronavirus în 24 de ore. Nou record de pacienți la ATI

Redacția

Directorul DSP Iaşi:„Constatăm o creştere de la o zi la alta a dorinţei de vaccinare”

Redacția

Iaşul se apropie de 500 cazuri Covid

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site