RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Acțiune a polițiștilor în târgurile din mediul rural

Polițiștii ieșeni și-au format o rutină, acționând  în cadrul târgurilor săptămânale din mediul rural.

 

În acest week-end, polițiștii au acționat în târgurile săptămânale din comunele Hălăucești, Lespezi și Belcești pentru prevenirea și combaterea actelor de comerț ilicite, a celor care vând sau cumpără animale provenite din furturi sau cu încălcarea normelor sanitar-veterinare legale în vigoare, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii sau care se sustrag de la urmărirea penală precum şi a celor care încalcă regulile de convieţuire socială.

  

Totodată s-a acționat și pe linie rutieră pe principalele artere de circulație.

44 agenți economici și 22 vânzători ambulanți au fost verificați. Au fost legitimate 97 de persoane, controlate 59 de autovehicule, 29 atelaje hipo și bicicliști, iar  5 conducători auto testați cu aparatul alcooltest.

Au fost constatate 2 infracțiuni și aplicate 82 de sancțiuni contravenționale (din care 19 pentru tulburări ale ordinii și liniștii publice, 15 pentru acte de comerț ilegale și 37 la regimul circulației, 11 fiind pentru viteză neregulamentară). Valoarea amenzilor aplicate este de circa 24.000 lei. C. Ionuţ, de 21 ani, din comuna Ciohorăni,  județul Iaşi în ziua de 21.08.2014 a sustras de la o stână din com. Mirosloveşti, județul Iaşi două capre şi trei oi, în valoare de aproximativ 2000 lei. Animalele au fost găsite la locuinţa prezumtivului autor şi au fost restituite părţii vătămate. În cauză se efectuează  cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii furt; pe DJ 208 F, pe raza com. Tătăruşi, a fost depistat P. Ciprian, de 39 ani, din municipiul Bacău, județul Bacău în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere. I s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis conducere; B. Andrei de 18 ani și B Florin, de 19 ani, ambii din comuna Belcesti, sat Tansa au fost sancţionați fiecare cu amendă în valoare de câte 500 lei întrucât au provocat scandal în localitate; P. Mihai, de 62 ani din judeţul Neamţ a fost sancţionat cu amendă în valoare de 500 lei întrucât a fost depistat în timp ce comercializa butoaie de lemn în alte locuri decât cele special amenajate.

 Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Detonări de proiectile din cel de-Al Doilea Război Mondial la Sodomeni

Răzvan Grecu

Elevii din Mircești au fost vizitați de polițiști

Redacția

Târgu Neamț: O tânără de 28 de ani, băută, a izbit cu maşina un transformator electric. Ea este rănită grav

Redacția
Încarcă...