NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EvenimentTârgu Frumos

Târgul de Meșteri la Târgu Frumos

Un eveniment cu tradiție, va avea loc la final de săptămână, în Târgu Frumos. Primăria Oraşului Târgu Frumos şi Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, având parteneri Casa de Cultură „Garabet Ibrăileanu” Târgu Frumos, Muzeul Municipal Pașcani și Centrul Cultural Ruginoasa, organizează în perioada 21-23 octombrie 2022, pe esplanada Parcului „Ing. Dan Dumitrachi” din Târgu Frumos, cea de-a IX-a ediţie a manifestării intitulată sugestiv Târgul de Meşteri. Deschiderea oficială va avea loc vineri, 21 octombrie, de la orele 11.30, în prezența oficialităților locale și a meșterilor populari invitați. La finalul deschiderii, copiii din Ansamblul Centrului Cultural „Flori de mai” din Todirești-Iași (coord.: prof. Oana Damaschin) vor susține un scurt program artistic.

Advertisements

La evenimentul de la Târgu Frumos, reluat după o pauză de doi ani, vor participa circa 35 de meşteri populari și artizani originari cu precădere din județele Moldovei de sus. Vom avea invitați speciali din Argeș și Bihor. Ca și altădată, Târgul de Meşteri de la Târgu Frumos are ca obiective principale, promovarea meşteşugurilor artistice tradiţionale şi educarea publicului, în special a celui tânăr, în spiritul cunoaşterii, preţuirii şi respectului pentru tradiţii şi bun gust.

Precizăm faptul că organizatorii îi aşteaptă în incinta Târgului de Meşteri pe toţi aceia care au preocupări de acest gen şi care ar dori să fie sprijiniţi şi promovaţi prin intermediul asociaţiei.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Patriarhul Daniel l-a spulberat pe Teodosie: i-a luat mănăstirea cu hotel și spa de fițe de la Dorna Arini!

Redacția

Resfințire Biserica ”Pogorârea Sf. Duh” din Blăgești (VIDEO)

Redacția

Stradă din Târgu Frumos în plin proces de modernizare

Redacția
Încarcă...