RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Țara în care prețul BENZINEI crește cu 500% de la 1 februarie

Țara în care prețul benzinei crește cu 500% de la 1 februarie este „ținta” unei serii de măsuri economice menite să reducă deficitul bugetar.

Țara în care prețul bezinei crește cu 500%

Litrul de benzină obișnuită crește de la 28 de peso cubanezi (20 cenți) la 132 de peso (+528%), iar prețul benzinei super crește de la 30 la 156 de peso (+520%), a anunțat luni, la televiziunea de stat, ministrul Finanțelor și Prețurilor Vladimir Regueiro.

Autoritățile au anunțat că turiștii vor plăti benzina în devize. Guvernul, care subvenționat aproape toate bunurile și serviciile de primă necesitate, anunța la sfârșitul lui decembrie o serie de măsuri în vederea unei reduceri a deficitului bugetar, în contextul în care Cuba este afectată de o criză economică dură.

  

Economia Cubei, în cădere liberă

Ultimele estimări arată că economia Cubei a scăzut cu 2% în 2023, iar inflația a atins 30%.

La sfârșitul lui decembrie, ministrul Economiei Alejandro Gil a recunoscut că Guvernul nu poate continua să vândă carburant la prețuri „subvenționate”, în contextul în care Cuba – vizată de un vechi embargo impus de SUA – are nevoie rapidă de devize.

Potrivit acestuia,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ce este Legionella, bacteria care l-a ucis pe președintele Parlamentului European, David Sassoli

Redacția

Reuters: Veteranii sirieni sunt pregătiți pentru a lupta în Ucraina alături de Rusia

Redacția

Cancelarul Olaf Scholz: Ucraina nu poate intra în NATO pe timp de război. Dar poate fi ajutată masiv la câștigarea lui, afirmă liderul german

Redacția
Încarcă...