RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Țara care și-a crescut de ZECE ori importurile de petrol din Rusia. Guvernul a făcut economii de 5 miliarde de dolari

Importurile de petrol rusesc ale Indiei au crescut de zece ori în 2022 față de nivelul din 2021, se arată într-un raport al băncii indiene de stat Bank of Baroda.

Cifrele arată că a treia economie a Asiei a economisit aproximativ 5 miliarde de dolari prin importurile de petrol din Rusia, dat fiind că Moscova a oferit reduceri de preț, în contextul în care țițeiul rusesc este vizat de sancțiunile occidentale.

Aceasta vine în timp ce țările occidentale și-au redus importurile de energie din Rusia după invadarea Ucrainei de către Moscova.

Rusia a vândut energie la preț redus către țări precum China și India, aceasta din urmă fiind al treilea mare importator de petrol la nivel mondial, informează BBC.

  

În 2021, petrolul rusesc a reprezentat doar 2% din importurile anuale de țiței ale Indiei. Această cifră este acum de aproape 20%, se arată în raport.

India a refuzat să impună sancțiuni petrolului din Rusia

În ciuda presiunilor din partea SUA și ale Europei, India a refuzat să adere la sancțiunile occidentale asupra importurilor de energie din Rusia. De asemenea, Guvernul de la New Delhi nu a condamnat în mod explicit invadarea Ucrainei de către Rusia.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Al Pacino devine din nou TATĂ la 83 de ani. Nu a crezut-o pe fosta iubita a lui Mick Jagger și i-a cerut test de paternitate

Redacția

Polițist din Marea Britanie, violator în serie! Bărbatul a recunoscut că a abuzat sexual zeci de femei în ultimii 20 de ani

Redacția

FOTO | Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol, primit de regele Charles la Londra. Lux și opulență la banchetul de stat

Redacția
Încarcă...