NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Surse: Republica Moldova va primi statutul de țara candidată pentru aderarea la UE

Republica Moldova va primi, joi, statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, potrivit unui document intern oficial al Consiliului European consultat de G4Media la Bruxelles. Cel mai probabil, anunțul oficial va fi făcut deseară de liderii Uniunii Europene, la pachet cu un anunț similar pentru Ucraina.

„Consiliul European a decis acordarea statutului de țară candidată Ucrainei și Republicii Moldova”, se arată la punctul 11 în documentul consultat de G4Media.

Consiliul reafirmă că „viitorul acestor țări – Republica Moldova, Ucraina și Georgia – și al cetățenilor lor se află în Uniunea Europeană”.

De precizat că acordarea statutului de țară candidată pentru aderarea la UE se face fără condiționalități în cazul Republicii Moldova și Ucrainei.

Advertisements
  

„Comisia este invitată să raporteze Consiliului cu privire la îndeplinirea condițiilor specificate în avizele Comisiei privind cererile de aderare respective, ca parte a pachetului său obișnuit de extindere. Consiliul va decide cu privire la măsurile suplimentare odată ce toate aceste condiții vor fi îndeplinite pe deplin”, se mai specifică în document.

De asemenea, Ucraina va primi și ea statutul de țară candidată la Uniunea Europeană.

Advertisements

În ceea ce privește Georgia, Consiliul European este pregătit „să acorde Georgiei statutul de țară candidată odată ce prioritățile specificate în avizul Comisiei privind cererea de adera

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ludovic Orban: Din momentul de față între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat/ Luni îmi voi depune demisia de la șefia Camerei

Redacția

STUDIU: Utilizarea pe scară largă a măştilor ar putea contribui la prevenirea unui al doilea val de COVID-19

Redacția

Barna: Nu vrem să ieşim de la guvernare, dar nu vom rămâne în orice condiţii / Nu vom fi furnicuţele guvernării şi când e vorba de decizie politică pedalăm în gol

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site