NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Surpriză în dosarul de corupţie de la Curtea de Apel Iaşi. Nunucă și judecătorul Maftei, puși sub control judiciar

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis contestaţiile formulate de Dafin Nunucă şi judecătorului pensionar Viorel Maftei. Iniţial, aceştia au fost trimişi în arest la domiciliu de către magistraţii Curţii de Apel Iaşi. Acum, ei au fost puşi sub control judiciar, ca şi Alexandru Jugureanu, Ionuţ Pavăl şi Neculai Nunucă.

Amintim că, în urmă cu câteva zile, procurorii DIICOT au efectuat unsprezece percheziţii în Iaşi, într-un caz de evaziune fiscală şi trafic de influenţă, surse judiciare spunând că e vizat şi un judecător al Curţii de Apel ce ar fi acceptat promisiunea a 200.000 de lei pentru admiterea unei contestaţii a doi condamnaţi la închisoare.

 Percheziţiile DIICOT au avut loc în mai multe locuri din Iaşi, într-un dosar de evaziune fiscală şi trafic de influenţă, printre persoanele vizate fiind judecătorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iaşi, care este suspectat că a intervenit în favoarea unor persoane condamnate, în schimbul sumei de 200.000 de lei şi al unor bunuri.

  

Conform anchetatorilor, mituitorii ar fi promis oferirea sumei de 200.000 de lei şi a unor produse alimentare – curcan şi vin – pentru admiterea unei contestaţii în anulare faţă de doi condamnaţi definitiv la trei ani de închisoare pentru evaziune şi spălare de bani într-un dosar al DIICOT Iaşi, spun surse judiciare. Conform aceloraşi surse, intermediar ar fi fostul președinte al Judecătoriei Pașcani, Viorel Maftei, în prezent pensionar.

sursa www.7est.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Bătrână de 81 de ani, bătută şi violată. A ajuns la spital în Iaşi

Redacția

S-a ales cu dosar penal pentru că a condus fără a deține permis de conducere

Redacția

Societățile de pază și protecție, verificate de polițiștii pășcăneni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site