NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Subiecte Matematică simulare Evaluarea Națională 2023. Doar o singură problemă cu elemente din viața reală, primită de elevii de clasa a VIII-a, în rest calcule abstracte / Cel mai dificil de rezolvat – „cubul“ de la Subiectul III, punctul 6

Subiectele de la simularea Evaluării Naționale 2023, primite de elevii de clasa a VIII-a la proba scrisă de Matematică, marți 21 martie, au avut un timp de rezolvare de două ore, de la 9:00 la 11:00 și un punctaj din oficiu de 10 puncte. Potrivit broșurii consultate de Edupedu.ro, subiectele au fost axate mai ales pe probleme și exerciții abstracte, fără referiri la situații din viața reală. O singură problemă a avut câteva elemente din realitate, dar și aceea se rezuma la câteva operații matematice în rezolvare.

Primele două subiecte, de câte 30 de puncte fiecare, au avut itemi obiectivi – de tip grilă – cu un singur răspuns corect. Subiectul al III-lea a fost cu probleme de algebră și geometrie.

Cea mai dificilă problemă remarcată de elevi, la ieșirea de la proba scrisă, a fost cea de la Subiectul al III-lea, punctul 6. Baremele de corectare și notare vor fi publicate de Ministerul Educației la ora 15:00 și le veți putea descărca și de pe Edupedu.ro.

Advertisements

Citește articolul integral și descarcă subiectele de pe Edupedu.ro

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

LIVE Regele Charles al III-lea s-a întâlnit cu premierul Liz Truss, căreia i-a spus că moartea mamei sale a fost momentul de care ”îi era groază”/ Joe Biden va participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a/ Primul discurs al noului monarh: William a fost făcut Prinț de Wales/ Care sunt pașii până la încoronare

Redacția

Blinken își exprimă „tristețea” față de moartea unor palestinieni „nevinovați”

Redacția

Liga 2: Petrolul Ploiești, victorie categorică în fața Viitorului Pandurii Târgu-Jiu

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site