RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Strigătul de disperare al angajaților ambasadei americane din Kabul: “Prefer să mor de un un glonț al talibanilor decât să mă întorc la aeroport”

Afganii care au lucrat pentru ambasada Statelor Unite din Kabul au început să își piardă speranța că vor fi evacuați din Afganistan după căderea țării în mâinile talibanilor, potrivit unei telegrame a Departamentului de stat american obținută de presă și citată de Business Insider.

Scenele haotice de la Aeroportul Internațional Hamid Karzai continuă de o săptămână acum, numeroși americani și cetățeni ai altor țări, precum și afganii care au lucrat pentru ambasadele statelor occidentale sau au colaborat cu forțele coaliției încercând să plece din țară din cauza temerilor legate de răzbunarea talibanilor.

Printre cei disperați să fie evacuați și care încearcă să treacă de talibanii staționați în apropierea aeroportului se numără și actuali și foști angajați afgani ai ambasadei americane de la Kabul care afirmă că eforturile Washingtonului de a-i evacua i-au lăsat „profund dezamăgiți” și că se simt trădați de SUA, potrivit telegramei obținute de NBC News.

Unii angajați ai ambasadei americane au relatat că au fost separați de copiii lor în timp ce alții au fost răniți atât de grav în timp ce încercau să ajungă la aeroport încât au fost internați în spital. Alții au leșinat din cauza căldurii și a înghesuielii.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Digi24: Ce a pățit un controlor care a prins 5.000 de călători fără bilete și le-a dat amenzi

Redacția

Curtea de Apel Bucureşti s-ar putea pronunţa definitiv în dosarul ”Colectiv”

Redacția

BBC anunță că renunță la emisiunea Top Gear pentru „viitorul ce poate fi întrezărit”

Redacția
Încarcă...