NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Strategia Națională de Control al Tuberculozei, aprobată de Guvern

​Guvernul României a aprobat miercuri, la propunerea Ministerului Sănătății, proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Strategiei Naționale de Control al Tuberculozei în România pentru perioada 2022-2030.

PlamaniFoto: DreamsTime

Documentul stabilește obiective care continuă eforturile pentru controlul și eradicarea tuberculozei și oferă un cadru pentru schimbări profunde, care să accelereze progresul și să răspundă în mod profesionist nevoilor pacienților, arată Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

  

La fel ca în Strategia Națională TB 2015-2020,și în Strategia Națională TB 2022-2030,una dintre prioritățile strategice râmâne reducerea morbidității și mortalității TB prin menținerea unor rate adecvate de detectare și succes al tratamentului.

Advertisements

Noua strategie propune o schimbare radicală a modului în care sunt organizate, furnizate și decontate serviciile de tratament al tuberculozei (guvernanță, furnizarea serviciilor, finanțare), pentru atingerea obiectivelor de sănătate publica.

Se propune schimbarea modelului de îngrijiri și asimilarea tot mai mare a inovațiilor din domeniu (noi medicamente, servicii, teste de diagnostic, vaccin, protocoale etc.), care sunt esențiale pentru progresul spre eliminarea tuberculozei în România.

Advertisements

De asemenea, strategia aduce o schimbare de paradigmă, de la acțiuni focalizate, cu impact asupra reducerii treptate a incidenței TB, la acțiuni multisectoriale. Intervențiile trebuie să se concentreze nu numai pe aspecte biomedicale și pe ținte de sănătate publică ori intervenții socio-economice,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Şeful liberalilor ieşeni, Alexandru Muraru: 10 august este ceea ce au fost mineriadele pentru generaţia anilor 1990

Redacția

Spitalul Județean Constanța anunță două tratamente noi, de ultimă generație, pentru boala Parkinson/ Pacienții de la Neurologie vor beneficia gratuit de noile programe

Redacția

Emil Boc: Ludovic Orban încearcă strategia de victimizare tip Liviu Dragnea. Politica este pe voturi, nu pe victimizări

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site