RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Spitalul Municipal Pașcani și Primăria Tătăruși și-au reînnoit parcul auto prin „Programul Rabla 2014”

Firmele şi instituţiile publice din județul Iaşi care au depus dosare la Administraţia Fondului pentru Mediu pentru a-şi reînnoi parcul auto prin „Programul Rabla 2014” au adus în judeţ peste 120 de autoturisme noi.

Cea de-a zecea ediţie a programului destinat persoanelor juridice şi instituţiilor publice s-a încheiat recent şi, potrivit AFM, au fost atribuite 3.641 de tichete în valoare de 6.500 lei fiecare, deşi iniţial au fost alocate iniţial 3.000 de vouchere.

  

În Iaşi, campionul absolut în funcţie de cele mai multe autoturisme achiziţionate este societatea ieşeană SC Iasmina R.D. SRL, cu 16 unităţi. Societatea are domeniul de activitate „transporturi cu taxiuri” şi este deţinută de Dana şi Wadi Rakan din Pietrăria, Bârnova. Anul trecut, firma ieşeană a avut un număr mediu de 83 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 1,1 milioane lei, din care a obţinut un profit de 1900 lei.

 
Cine vine din urmă
 
 
Pe locul secund în top se situează operatorul de apă – canal din subordinea Consiliului Judeţean, compania SC Apavital SA, cu 13 maşini noi achiziţionate prin programul Rabla 2014. Podiumul este completat de compania Messina Trading, specializată pe comerţul cu ridicata nespecializat, care şi-a înnoit parcul auto cu şase autoturisme. Societatea ieşeană a derulat anul trecut afaceri de opt milioane lei şi a obţinut un profit de 60.000 lei cu un număr mediu de 27 de angajaţi. Totodată, două instituţii publice, Poliţia Locală Iaşi şi Administraţia Bazinală Ape Prut – Bârlad au primit câte cinci vouchere de 6.500 lei pentru a-şi achiziţiona autoturisme noi, alături de firma SC Tec Telecom SRL Iaşi. Firma specializată pe activităţi de telecomunicaţii prin reţele cu cablu a derulat anul trecut afaceri de 18,3 milioane lei şi a obţinut un profit brut de circa 450.000 lei. Una din cele mai puternice firme de construcţii din Iaşi, SC Conest SA a primit patru vouchere de la Administraţia Fondului pentru Mediu, la fel ca Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Câte trei tichete de 6.500 lei au primit firmele Ramse Com, Electroconstrucţia Elco şi Artis Design Investment, restul beneficiarilor ieşeni din program achiziţionând câte unul sau două autoturisme. Dintre entităţile publice beneficiare ale programului pot fi amintite comunele Scobinţi şi Tătăruşi cu câte o unitate, Penitenciarul Iaşi cu două unităţi, sau Universitatea de Medicină şi Farmacie, Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani şi Direcţia Judeţeană de Agricultură cu câte o unitate.
 
 
Care au fost condiţiile
 
 
Potrivit regulamentului programului, beneficiarii au obţinut, prin tichetul valoric, o reducere de 6.500 de lei la casarea unei maşini mai vechi de opt ani pentru achiziţionarea unui nou autovehicul. Pe lângă tichet, pentru stimularea achiziţionării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, s-a oferit şi un eco-bonus în valoare de 500 lei pentru: achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziţionarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii de dioxid de carbon mai mică de 100g/km şi respectiv achiziţionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid. Cei care au optat pentru autoturisme cu mai multe dintre aceste caracteristici au putut beneficia de maxim două eco-bonusuri, adică de o reducere suplimentară de 1.000 de lei. Anul trecut, au fost alocate tot 3.000 de tichete pentru persoane juridice, însă doar 1.670 dinte ele au fost distribuite.
 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Amplasamentul pentru construcția unei noi creșe a fost stabilit! Calea de acces, o problemă rămasă în sarcina Primăriei Pașcani

Marius Parteni

Legea pensiilor intră la vot final în Camera Deputaţilor

Redacția

Trenurile de marfă din România circulă cu 16 km/h, o bicicletă – 36 km/h

Redacția
Încarcă...