NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Spitalele din județul Suceava, doborâte rând pe rând de coronavirus

COVID-19 a ajuns în mai toate spitalele din judeţul Suceava. Doi medici de la unităţile medicale din Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc, care au făcut gărzi la Spitalul Judeţean Suceava, au fost diagnosticaţi pozitiv. Alte cadre medicale au fost testate şi aşteaptă rezultatele.

Virusul chinezesc a ajuns şi în celelalte spitale din judeţul Suceava. Un şef de secţie şi o asistentă şefă de la spitalul din Câmpulung Moldovenesc s-au infectat cu COVID-19. Directorul unităţii medicale, Adrian Cosinschi, susţine că spitalul poate să facă faţă urgenţelor chirurgicale din zona de munte a judeţului Suceava, însă nu poate să primească pacienţi cu COVID 19, pentru că n-are spaţii de izolare şi nici personal de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Un alt medic de la Fălticeni a fost testat pozitiv pentru acelaşi tip de virus, iar mai mulţi colegi ai acestuia se află în izolare şi aşteaptă rezultatele testului.

Situaţia nu este roz nici la Rădăuţi. Până acum, niciun medic nu a fost confirmat cu coronavirus, dar mai multe cadre medicale se află în izolare la domiciliu şi aşteaptă rezultatele testului. În plus, un medic care ar fi putut să-i ajute pe pacienţii infectaţi în perioada aceasta şi-a luat concediu de creştere a copilului pentru o lună.

„A dat bir cu fugiţii. Medicul putea să aibă grijă de pacienţii cu COVID 19. Înainte de a depune actele pentru creşterea copilului, a cerut concediu medical pentru că-l doare spatele. Nu ştiu cum a putut să semneze un medic de familie un astfel de concediu”, a declarat managerul Traian Andronache de la spitalul Rădăuţi.

Situaţia bolnavilor de COVID-19 din judeţul Suceava este dramatică. Sunt înregistrate cele mai multe îmbolnăviri din ţară şi cele mai multe decese. Peste 100 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Suceava sunt infectate. Unitatea medicală are nevoie de personal şi a iniţiat o procedură de angajare fără concurs pentru 15 asistente medicale, pe o perioadă de 6 luni.

ZIARUL DE IASI

loading...
Advertisements

Related posts

Pășcănean arestat preventiv pentru amenințări aduse personalului medical din cadrul Spitalului Municipal Pașcani!

Redacția

Ai avut o experienţă aparte în spital? Scrie-i Guvernului la adresa de mai jos!

Redacția

Când trebuie purtată masca, chiar și într-un autoturism personal. Raed Arafat: Geamurile ar trebui lăsate întredeschise

Redacția
Încarcă...