NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Spital închis după ce a fost modernizat. Motivul: unitatea ar fi urmat să fie transformată în azil

O situaţie greu de explicat se înregistrează la Târgu Frumos, unde spitalul a fost închis, după ce a fost modernizat şi dotat cu aparatură performantă.

Motivul: clădirea trebuia transformată în cămin pentru bătrâni. Acest lucru nu s-a realizat şi chiar dacă ar deveni realitate, utilitatea ar fi minimă: în apropiere există un azil cu 12 paturi, care nu sunt niciodată ocupate.

Spitalul din Târgu Frumos a fost închis în 2011, imediat după ce a fost renovat, mobilat modern şi dotat cu echipamente noi. Între timp, un aparat de radiologie performant a ieşit din garanţie fără să fie folosit măcar o singură dată.

S-au făcut investiţii în infrastructură, s-a adus mobilier nou, aparatură nouă, bucătăria nouă. Totul se degradează. Absolut totul”, spune doctorul Adriana Gheorghică, fostul manager al Spitalului Orăşenesc din Târgu Frumos.

Pe lângă această risipă din fonduri publice, închiderea spitalului a reprezentat o adevărată lovitură pentru personalul medical şi pentru oamenii din Târgu Frumos. Doar câţiva din cei 170 de angajaţi ai fostului spitalul lucrează în prezent la centrul de primiri urgenţe din oraş, de care depinde sănătatea celor 55.000 de locuitori.

Centrul de Primiri Urgenţe funcţionează într-un spaţiu îngust, iar medicii de aici spun că au de trei ori mai mulţi pacienţi, de la închiderea spitalului.

Primarul din Târgu Frumos are o soluţie năucitoare. „Vrem să-l închidem şi să-l redeschidem ca şi privat sau public privat. În inventarul Ministerului Sănătăţii încă mai există”, afirmă Ionel Vatamanu, primarul din Târgu Frumos.

Uşor de zis, greu de făcut. Clădirea în care funcţiona spitalul este în conservare şi structura de rezistenţă este afectată. Fostul ministrul al Sănătăţii, Cseke Attila, a fost cel care a decis închiderea spitalului din Târgu Frumos. Motivul: transformarea clădirii în azil pentru bătrâni. Autoriăţile n-au ţinut cont că un astfel de cămin există la doar câteva sute de metri distanţă.

Spitalul din Târgu Frumos avea, printre altele, secţii de cardiologie, ginecologie, gastroenterologie şi inclusiv pediatrie.

sursa stirile digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Punctele de prim ajutor ale pășcănenilor pe perioada caniculară

Teona Gherasim

RAGCL Pașcani acordă facilități la plata restanțelor celor care achită integral debitele

Răzvan Grecu

Trei cetățeni ai municipiului Paşcani cer schimbarea conductei de apă și asfaltarea unei străzi de tranzit din oraș

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site