NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Specialişti FDA: Vaccinul pentru Covid-19 al Moderna nu îndeplineşte toate criteriile pentru aprobarea unui rapel

Specialişti ai Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite au afirmat marţi că vaccinul pentru Covid-19 al Moderna nu îndeplineşte toate criteriile instituţiei pentru susţinerea utilizării unui rapel, posibil pentru că eficacitatea primelor două doze a rămas ridicată, transmit Reuters și news.ro. Reprezentanţii FDA au afirmat că datele referitoare la vaccinul Moderna au arătat că un rapel măreşte anticorpii protectori, dar diferenţa dintre nivelul anticorpilor înainte şi după rapel nu a fost suficient de mare, în special la persoanele la care nivelul respectiv a rămas ridicat.

Documentele au fost publivate înaintea unei întâlniri din această săptămână a unei comisii de experţi externi ai FDA care trebuie să discute despre rapeluri.

FDA respectă de obicei recomandările experţilor săi, dar nu este obligată să o facă.

O comisie de consultanţi a Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) se va reuni săptămâna viitoare pentru a discuta recomandări specifice referitoare la cine poate primi rapeluri, dacă FDA le va autoriza.

  

Preşedintele Jo Biden a anunţat în acest an planuri pentru administrarea de rapeluri majorităţii adulţilor, dar unii specialişti ai FDA au afirmat într-un articol publicat în revista The Lancet

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Cum ia Ciucu distanţă de Orban, după ce anterior semnase un protocol de colaborare cu şeful PNL

Redacția

Medicamente pentru tratarea coronavirusul, furate de o asistentă medicală din Spitalul Județean Suceava

Redacția

România cutremurată din nou. Ce magnitudine a înregistrat seismul din Vrancea

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site