RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

”Spații calde” și acces la hrană pe timpul iernii pentru persoanele vulnerabile, în bibliotecile din Marea Britanie: ”Din ce în ce mai mulţi oameni se chinuie să-şi plătească facturile”

Bibilotecile din Marea Britanie oferă „spaţii calde” pentru ca persoanele vulnerabile să rămână în siguranţă şi să aibă acces la hrană gratuită în această iarnă, scrie Le Figaro, citat de News.ro.

Din ce în ce mai mulţi oameni se chinuie să-şi plătească facturile şi vin să se încălzească în mijlocul cărţilor. „Este la fel de frig acasă ca şi afară în această iarnă”, a spus Marina Flynn, în vârstă de 54 de ani, în timp ce temperatura în Ipswich a atins vârful la 5 grade în această zi la sfârşitul lunii ianuarie.

Şomeră, Marina Flynn vine în mod regulat de un an de zile la Biblioteca Chantry, pentru a se încălzi, a se distra şi, de asemenea, pentru a distribui alimente sau articole de toaletă. Marea Britanie, unde inflaţia a depăşit 10% de mai multe luni, trece printr-o criză severă a costului vieţii şi milioane de britanici nu îşi mai permit să mănânce sau să se încălzească corespunzător.

Bibliotecile municipale şi alte centre sau spaţii comunitare servesc drept zone de recepţie încălzite pentru cei mai săraci locuitori. „Folosesc foarte mult banca de alimente (…) Nu-mi mai permit să cumpăr mâncare”, adaugă ea.

  

Rolul bibliotecilor publice din Marea Britanie cu comunităţi vulnerabile a crescut.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cîțu, despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani

Redacția

Volodimir Zelenski recunoaște că ofensiva ucraineană înaintează mai încet „decât se dorea”

Redacția

Ciolacu, despre aderarea României la Schengen: O să ne implicăm pentru această provocare sub președinția Spaniei

Redacția
Încarcă...