NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Sorin Olariu spune că testele rapide sunt mai bune decât cele moleculare (PCR)! În urmă cu două săptămâni susținea contrariul!

Consilierul Sorin Olariu susține că el a fost cel care a promovat ideea de a se folosi teste rapide pentru depistarea COVID-19, în Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, însă realitatea îl contrazice. Într-o discuție purtată pe WhatsApp, cu NewsPascani.com, privitor la achiziția de teste COVID-19 pe care a propus-o, Olariu susținea în urmă cu două săptămâni că își dorește achiziționarea de teste PCR, motivând răspunsul că sunt mai sigure, decât cele rapide.

„PCR este  varianta mai sigură”, a răspuns Olariu, pe 28 aprilie. La 10 zile distanță, într-o emisiune televizată, acesta a susținut contrariul, spunând că folosirea testelor rapide în spital este ideea sa.

„Știți că eu am fost promotorul acestei idei (n.r. de testare rapidă) încă de acum două săptămâni. Credeți-mă, am avut o discuție lungă cu doi medici, câte o oră și ceva cu fiecare, până m-au făcut să înțeleg care e mecanismul logic. De aici s-a desprins ideea de testare rapidă, pentru că închipuiți-vă că luăm aparatul care poate fi montat peste o lună, două și ție ți-a intrat un asimptomatic în spital și ți l-a făcut praf”, a spus Sorin Olariu, consilier PMP.

Mai mult, Sorin Olariu a mai susținut că testele rapide sunt mai sigure decât cele PCR, primele având o rată de succes de 90%, pe când cele PCR ar avea o rată de succes de doar 80%. Informațiile oferite de Sorin Olariu sunt însă incorecte, deoarece atât Ministerul Sănătății cât și Organizația Mondială a Sănătății recomandă folosirea testelor moleculare, PCR, nu a celor rapide.

  

Advertisements

Related posts

Raed Arafat: Creşterea numărului de cazuri pe plan naţional nu se datorează doar litoralului

Redacția

O femeie și-a salvat soțul dăruindu-i un rinichi. Transplantul a avut loc la Parhon

Redacția

Sistemul sanitar din Italia, aproape de un nou colaps. La spitale s-au format cozi de salvări și mașini care aduc bolnavi cu Covid

Redacția
Încarcă...