NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Şomerii care se angajează primesc 12.500 de lei primă de instalare

Şomerii care se angajează primesc o primă de activare de 500 de lei, cei care sunt nevoiţi să îşi schimbe domiciliul la peste 50 de kilometri pentru locul de muncă iau o primă de instalare de 12.500 de lei, iar firmele primesc lunar o subvenţie de 900 de lei, timp de un an, pentru fiecare contract de muncă încheiat, potrivit măsurilor de stimulare a ocupării locurilor de muncă de către persoanele din categoriile vulnerabile, care a intrat în vigoare de ieri. 

 

Prima de instalare este de 12.500 de lei, neimpozaibili, şi se acordă în două tranşe, 50% la data instalării şi restul după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare. Măsurile sunt cuprinse în Ordonanţa de Urgenţă 60/2016 pentru modificarea şi completarea Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Beneficiarii acestor prevederi sunt persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, respectiv şomerii de lungă durată, cei care nu au putut ocupa un loc de muncă după absolvirea unei instituţii de învăţământ sau după satisfacerea stagiului militar, dar şi cei care nu au putut ocupa un loc de muncă după repatriere sau după eliberarea din detenţie.

  

În rândul beneficiarilor intră şi tinerii “NEET”, respective cei care au între 16 şi 24 de ani, nu are loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională, dar şi firmele care angajează şomeri. Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a anunţat că în 5 decembrie intră în vigoare pachetul de măsuri active care vizează mobilitatea social, în care sunt incluşi tinerii cu vârste între 16 şi 24 de ani, persoanele peste 45 de ani care au rămas fără locuri de muncă, multe în zonele rurale, şomerii, persoanele cu dizabilităţi şi familiile monoparentale. 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Liber la majorarea preţului la apă: comisiile de specialitate ale CL au avizat favorabil delegarea serviciului de apă canal către operatorul ieşean ApaVital

Răzvan Grecu

Strategia de dezvoltare a municipiului a primit aviz negativ de la comisiile de specialitate

Răzvan Grecu

Primar PSD prins cu mită, condamnat să măture biserica și curtea școlii

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site