NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Soluţia lui Dan Şova pentru refacerea drumurilor: Decopertarea drumurilor şi refolosirea asfaltului

Începe marea asfaltare: noul ministru al Transporturilor, Dan Şova, nu vrea să mai plombeze gropile, propunând în schimb decopertarea drumurilor şi refolosirea asfaltului.

Pentru a reface drumurile naţionale, CNADNR are nevoie de 4 miliarde de euro – cel puţin asta spunea ministrul anul trecut. Metoda presupune folosirea unui utilaj care decopertează straturile distruse. Acestea, în amestec cu alte materiale, se refolosesc pentru acoperirea găurilor din şosele. Procedura este mult mai ieftină decât cea clasică, de plombare, costând aproximativ 250.000 euro pe kilometru.

Un alt avantaj este rapiditatea în execuţie: Ministerul Transporturilor vrea să reabiliteze 1,5 kilometri de drum judeţean pe zi. Până în 2016, ar urma ca 75% din reţeaua de drumuri naţionale şi 55% din reţeaua de drumuri judetene să fie reabilitate prin lucrări de reciclare in situ.

  

Unele consilii judeţene nu agreează însă metoda, întrucât drumurile au stratul de asfalt vechi şi foarte subţire, deci nu ar mai rămâne nimic de reciclat, argumentează oficialii.

Metoda de reciclare in situ rămâne însă o soluţie provizorie, susţine ministrul Dan Şova.

sursa stirile digi24

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe străzi din municipiul Pașcani

Redacția

Consilierii au aprobat Planul Urbanistic Zonal în vederea construirii unui supermarket în zona vale! Opoziția a acuzat ilegalități! Procurorii au fost sesizați!

Răzvan Grecu

Comisia de negociere la ARSACIS pregătește timid planul de discuții cu Apa Vital și Consiliul Județean

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site