NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

”Sipetul bunicii”: Expoziție de artă populară tradițională, la Heleșteni

Locuitorii din Heleșteni sunt fără îndoială modelul satului românesc unde valorificarea şi transmiterea obiceiurilor şi tradiţiilor moştenite de la înaintaşi este un mod de a trăi, un scop în viaţa comunităţii. 

Viața culturală s-a dezvoltat mult în ultimii ani, datorită interesului manifestat de cetățeni, cât și de primarul Constantin Hîra. În perioada 21-22 septembrie a avut loc expoziția de artă populară tradițională ”Sipetul bunicii”, cu participarea meșterilor populari din comuna Heleșteni. O nouă ediție a evenimentului a constituit pentru bătrânii comunei un prilej de aducere aminte a vremurilor de altădată, iar pentru tineri, şansa de a-şi afla trecutul, rădăcinile, de a redescoperi universul satului de odinioară. Şezătoarea a adus în aceeaşi poveste copii, tineri, părinţi şi bunici, arătând ce înseamnă cultura manifestată ca o moştenire transmisă din generaţie în generaţie, oameni care iubesc cultura. Cultul acesta pentru ce-a fost frumos odată, pentru tradiţie şi pentru port, nu l-a lăsat indiferent pe primarul Constantin Hîra, iar în 2016, la inițiativa edilului a fost înființat ansamblul de dansuri ”Trei Generații”, sub conducerea coregrafului Cătălin Hilițeanu.

 

loading...
Advertisements

Related posts

Spectacolul „Cum apar nebunii„ pe scena Casei de Cultură Mihail Sadoveanu

Oana Cordoneanu

Târg de mărţişoare la Casa de Cultură din municipiu. Creaţii unicat, ale unor meşteri populari din Paşcani, Neamţ şi Suceava

Ema Roman

Biblioteca „Universul cunoașterii” din Târgu Frumos îi ajută pe copii să petreacă timpul liber în mod creativ și plăcut

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site