NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Simulare vot: PP DD, PDL și PNL împotriva majorării taxelor și impozitelor. PSD poate lua hotărârea singur!

NewsPascani.com a luat legătura astăzi cu reprezentanții partidelor din Consiliul Local pentru a realiza o simulare a votului ce îl vor da aleșii proiectului de hotărâre inițiat de primarul Dumitru Pantazi, ce prevede majorarea taxelor și impozitelor locale cu 16%. Pentru ca acesta să fie adoptat 10 consilieri din cei 19, adică majoritatea simplă, trebuie să voteze pentru. În Consiliul Local coloratura politică este următoarea: PSD – 11 consilieri, PNL – 4 consilieri, PDL – 2 consilieri și PP DD – 2 consilieri.

Contactați telefonic consilierii PP DD au declarat că vor vota împotriva acestui proiect.

  

„Nu este obligatoriu să majorăm taxele. Am votat în noiembrie să le menținem la nivelul anului 2012. Nu este adevărat că dacă nu mărim taxele nu vom primi bani de la bugetul de stat. Ce prevede legea, Pașcaniul va primi. Nu are cum să fie altfel ”, a declarat Ioan Danu consilier local și membru al Comisiei pentru învățământ, activități ştiințifice, cultură, culte, tineret, sport și turism, sănătate, muncă, protecție socială și combaterea săraciei.

„Sunt categoric împotriva unor astfel de majorări” a spus și Dragoș Voinea consilier PP DD.

Aceeași opinie o au și membrii PDL care prin consilierul local Emil Crăciun susțin că nu sunt de acord cu majorarea taxelor și impozitelor pentru clădiri și terenuri, ci doar cu majorarea redevenţelor pe care le încasează Primăria de la agenții economici.

Nici consilierii PNL nu sunt de acord cu o astfel de majorare, însă vor lua o decizie de grup în această seară.

„Ne vom întâlni toți consilierii PNL în această seară și vom stabli cum vom vota mâine. Eu personal sunt împotriva acestor majorări, să vedem ce părere au și colegii mei. Nu pot vorbi în numele lor”, a spus Neculai Enea consilier PNL.

„Având în vedere că am mai votat odată menținerea taxelor la nivelul anului 2012 nu am decât două soluții: să mă abțin sau să votez împotrivă. Ma văd în această seară la partid cu ceilalți colegi și vom stabili un punct de vedere comun” a declarat Dorin Nechifor consilier PNL.

Grupul PSD va hotărâ mâine dimineață, înaintea ședinței de Consiliu Local, cum va vota. Vasile Pleșca liderul acestora a declarat că înaintea ședintei se va lua hotărârea cum va vota grupul de consilieri ai PSD.

„Deocamdată nu ne-am hotărât. Mâine dimineață grupul de consilieri PSD va avea o ședință și acolo vom stabili cum vom vota” a explicat Vasile Pleșca.

Carmen Apostol consilier PSD și președintele al Comisiei pentru învățământ, activități stiințifice, cultură, culte, tineret, sport și turism, sănătate, muncă, protecție socială și combaterea săraciei este plecată din localitate și nu va participa la vot, astfel că PSD va avea exact cele 10 voturi necesare adoptării acestei hotărâri, asta dacă nu cumva primarul Dumitru Pantazi se va răzgândi și va retrage proiectul de la vot.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

(P) Traian Băsescu: „Știu toată bucătăria internă a Uniunii Europene!“

Redacția

Liderul Partidului Noua Republică Pașcani a sesizat DNA-ul împotriva conducerii PSA

Răzvan Grecu

PNL Pașcani, 27 ianuarie: Conferință de presă (VIDEO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site