NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Sesizarea procurorilor DNA împotriva primarului Dumitru Pantazi, la mâna consilierilor locali

Proiectul de hotărâre inițiat de doi consilieri locali cu privire la sesizarea procurorilor DNA față de un posibil abuz în serviciu făcut de primarul Dumitru Pantazi, a fost pus, după luni de așteptare, pe ordinea de zi a plenului legislativului local. Este vorba despre sumele pe care inspectorii Curții de Conturi le-au identificat ca fiind prejudicii aduse bugetului local, în timpul mandatului fostului primar Grigore Crăciunescu.

 

  

Mai exact, suma de 1.408.231 de lei, compusă din 1,14 milioane de lei prejudiciu realizat în perioada 2009 – 2010 de societatea LDP Iaşi în contractul de reabilitare a străzilor Calea Iaşului şi Calea Romanului.

– 46.433 lei prejudiciu  asfaltare străzi Ion Creanga, 13 Decembrie, strada George Enescu. Reparații Strada Moldovei şi Ştefan cel Mare, amenajare două intersecţii (străzile George Enescu cu Crinilor, Ion Creangă cu Libertăţii şi Independenţei) dar şi parcările din staţiile de autobuz Boșteni.

– 156.326 lei achitaţi pentru efectuarea unor lucrări de construire a unei baze sportive în suburbia Blăgeşti.

– 65.472 lei în urma investiţiilor de reabilitare termică a blocurilor T6 şi T7 din zona Deal.

Inițiatorii demersului, Cătălin Conachi și Claudiu Bodoașcă, atrag atenția că în anul 2018, luna martie, aleșii locali au fost notificați de inspectorii Curții de Conturi care au atras atenția că ordonatorul principal de credite, adică primarul Dumitru Pantazi, nu a făcut nimic pentru a recupera sumele amintite și că există riscul prescrierii dreptului la acțiune care va atrage răspunderea persoanelor cu atribuții în cadrul unității.

Cei doi consilieri liberali arată că tocmai pe motivul intervenției prescripției dreptului la acțiune în justiție, instanțele de judecată au respins acțiunile formulate de municipalitate împotriva primarului Grigore Crăciunescu.

În această situație, spun cei doi, trebuie tras la răspundere cel care a permis intervenția prescripției și recuperarea de la acesta a sumelor identificate de inspectorii Curții de Conturi drept prejudicii.

De partea cealaltă, funcționarii publici susțin că sumele imputate de Curtea de Conturi ar fi fost recuperate în mare parte, iar procesul intentat primarului Grigore Crăciunescu pentru recuperarea sumelor identificate de inspectorii Curții de Conturi se judecă încă la Înalta Curte de Casație și Justiție.

„În ceea ce privește prejudiciul constatat de inspectorii Curții de Conturi cu privire la lucrările efectuate de LDP Iași, acestea au fost recuperate în totalitate prin compensare. Cât privește prejudiciile de la obiectivul Construire de bază sportivă tip 1, în localitatea Blăgești, prejudiciul a fost recuperat parțial, pentru restul sumei UATM Pașcani s-a înscris la masa credală în dosarul de insolvență al SC GAZPRO SRL.Suma rezultată drept prejudiciu în urma reabilitării termice a blocurilor T6 și T7 a fost decisă de instanța judecătorească să fie achitată de Asociația de Proprietari”, se arată în raportul de respingere a proiectului semnat de funcționarii publici de la Juridic și Economic.

O decizie pe acest proiect va fi luată săptămâna viitoare, luni 30 septembrie, atunci când are loc ședința ordinară de CL aferentă lunii septembrie.

Advertisements

Related posts

Avarie la o conductă de alimentare cu apă pe strada Mihail Kogălniceanu

Ema Roman

Consilierii pășcăneni se întrunesc în ședința ordinară din această lună. Ordinea de zi

Oana Cordoneanu

500.000 lei în bugetul local pentru lucrările la Catedrală. Consilier local:”Mai bine îi transferăm la utilități publice”

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site