RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii locali vor aproba criteriile după care se vor da ajutoare pentru montarea de centrale termice! Vezi ce venit maxim trebuie să ai pentru a beneficia de acest ajutor!

Aleșii locali sunt chemați luni 30 septembrie pentru a-și da votul pe un proiect de hotărâre inițiat de primarul Dumitru Pantazi, în vederea acordării unui ajutor financiar persoanelor care nu își permit să-și monteze o centrală termică. Propunerea vine în contextul în care RAGCL Pașcani a intrat în insolvență și a anunțat că nu mai livrează agent termic abonaților săi.

 

  

Conform documentului supus dezbaterii aleșilor locali, ajutorul financiar va fi cuprins între 2.500 de lei și 3.500 de lei în funcție de câte camere are apartamentul pentru care se solicită acești bani. Astfel pentru o cameră se vor acorda 2.500 de lei, pentru 2 camere se vor da 3.000 de lei, iar pentru 3 camere se prevede un ajutor de 3.500 de lei.

Cei care doresc să beneficieze de acest ajutor de la bugetul local trebuie să îndeplinească câteva condiții. Una dintre aceste prevede că solicitantul trebuie să fi fost client al RAGCL în sezonul 2018-2019 și să se fi debranșat după 1 aprilie 2019. Beneficiarul acestui ajutor nu trebuie să aibă datorii la bugetul local și nici la RAGCL.

Un alt criteriu este cel al veniturilor. Solicitanții trebuie să aibă minim 1.263 de lei pe membru de familie, adică venitul minim net pe țară. De asemenea, ajutoarele se acordă doar celor care locuiesc în imobile în care există gaz metan, iar beneficiarii trebuie să semneze un angajament conform căruia în 30 de zile de la primirea banilor vor aduce la Primărie documente justificative din care să reise că banii au fost cheltuiți în scopul în care au fost dați.

Primarul Dumitru Pantazi declara în urmă cu câteva zile, la televiziunea sa favorită, că bugetul pentru aceste ajutoare va fi de maxim 300.000 de lei.

„Vom veni în Consiliu Local cu un proiect de hotărâre să intervenim punctual acolo unde nu au niciun venit cetățenii și sunt în imposibilitatea de ași pune centrale termice, să venim cu un ajutor de urgență. Ajutoarele vor fi acordate în baza unei anchete sociale. Iarna trecută sub 100 de cetățeni au beneficiat de ajutoare de încălzire. Facem o evaluare să vedem cât îi costă să monteze o centrală: 5,6,7 mii de lei și în funcție de aceasta să venim și noi cu un ajutor raportat la resursele noastre financiare.  Cel puțin 3.000 de lei vom aloca pentru fiecare solicitant, plafonul total fiind de 2,3 miliarde de lei vechi”, a explicat primarul Dumitru Pantazi.

Conform unor informații din piața serviciilor de instalații termice, montajul unei centrale la un apartament cu 2 camere ajunge în jur de 6.000 de lei. Potrivit aceleiași surse. în prezent din cele 2.200 de familii abonate la RAGCL, doar 400 au reușit să-și monteze centrale termice până acum.

Related posts

Bugetul și organigrama RAGCL adoptate de Consiliul de Administrație al unității. Iată planul stabilit

Marius Parteni

Primarul Dumitru Pantazi dezinteresat de soarta angajaților de la Prest Serv Apa Pașcani. Sindicaliștii de la societate nu au fost primiți la negocierile de aderare la ARSACIS!

Răzvan Grecu

Primarul vrea să dea hidrofoarele la ApaVital. Operatorul nu a plătit niciun leu timp de 3 ani jumătate către RAGCL pentru folosirea lor. Acum vrea 10.000 de lei pe lună! Prest Serv Apa a plătit pentru trei ani 900.000 de lei către regie!

Răzvan Grecu
Încarcă...