NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Serviciile de apă și de canalizare, mai ieftine de la 1 ianuarie 2017

Veste bună pentru pășcăneni și nu numai. Începând cu prima zi a anului viitor, aceștia vor beneficia de o reducere la prețul apei industriale. Noutatea a fost anunțată de operatorul Apavital printr-un comunicat de presă.

 

 

  

“Începând cu 1 ianuarie 2017, intră în vigoare noile prevederi ale Codului Fiscal privind reducerea, de la 20 la 19 la sută a TVA-ului pentru prețul practicat la apa industrială furnizată utilizatorilor și a tarifului practicat la serviciile de canalizare-epurare”, se arată în comunicatul de presă.

Noile prețuri și tarife practicate vor fi următoarele:

Canalizare-epurare: 2,77 lei/mc, față de 2,80 lei/mc în momentul de față; 

Apă industrială: 3,05 lei/mc, față de 3,07 lei/mc în momentul de față.

Prețul apei potabile practicat de ApaVital, 3,49 lei/mc, cu TVA de 9%, rămâne neschimbat.

Costul total al serviciilor oferite de ApaVital Iași devine astfel 6,26 lei pentru fiecare metru cub (1000 litri) de apă furnizată, canalizată și epurată, cifră care menține societatea pe locul 30 într-un top național al prețurilor și tarifelor practicate de operatorii de servicii de apă și de canalizare.

Potrivit statisticilor, o familie medie, formată din 3 persoane, consumă lunar circa 9 metri cubi de apă potabilă (3 mc/persoană). Având în vedere prețurile și tarifele practicate în momentul de față de ApaVital, costurile totale lunare pe care le are de suportat o astfel de familie din județul Iași se situează în jurul valorii de 56 de lei, ceea ce face din serviciile de apă și de canalizare una dintre cele mai ieftine utilități dintr-o gospodărie. 

 

 

Advertisements

Related posts

Spectacol folcloric aniversar ”Rapsozii Siretului” Pașcani (VIDEO)

Oana Cordoneanu

Un nou post de televiziune în România

Redacția

Atenție! Cod galben de ceață și polei în județ

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site