RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Sefii IJP ascund de ochii presei activitatea din Politia Pascani

Blocaj mediatic la Politia Pascani. De cateva zile, accesul presei in sediul Politiei Municipiului Pascani a fost blocat de catre sefii Inspectoratului Judetean de Politie Iasi.

Motivul pentru care s-a luat aceasta decizie nu este cunoscut. Potrivit conducerii Politiei Pascani, s-a primit un ordin de la Inspectorat ca, incepand de azi inainte, sa nu se mai discute cu ziaristii, fara a oferi un motiv al acestei decizii. Cel mai probabil, sefii IJP Iasi sunt deranjati de problemele pe care le-au facut unii agenti de politie, dar si de anumite dosare de cercetare a unor oameni influenti.

„Abia am venit din concediu si am inteles ca, in timpul in care am fost plecat, s-a luat decizia sa nu mai dam relatii de presa. Nu stiu care este motivul. Cel mai bine este sa purtati discutii cu Inspectoratul Judetean de Politie”, ne-a indrumat seful adjunct de Politie, comisar sef Tiberiu Dogaru.

  

Astfel, un jurnalist din Pascani trebuie sa sune la purtatorul de cuvant de la Inspectoratul Judetean de Politie Iasi, dar de cele mai multe ori, acesta nu raspunde prompt la apelul telefonic. In plus, purtatorul nu este familiarizat cu problemele locale si trebuie sa sune la randul sau pe sefii de la Politia Pascani pentru a afla despre ce este vorba. Cert este ca aceasta decizie nu face decat sa aduca prejudicii informarii publicului platitor de taxe, din care isi iau leafa sefii IJP Iasi.

Advertisements

Este adevarat ca in ultima perioada, au aparut foarte multe probleme in zona. Spre exemplu, au fost politisti retinuti de mascati pentru ca erau implicati in activitati ilegale sau cazuri de politisti acuzati ca folosesc bataia ca mijloc de ancheta.

Recent, reporterii BZI – subredactia Pascani au realizat o ancheta in care sunt implicati oameni influenti de pe plan local. Acum, ancheta este blocata de sefii IJP, care au luat decizia sa ascunda activitatea din Politia Pascani de ochii presei.

Pe de alta parte, sefii Politiei Pascani spun ca, din punctul lor de vedere, in relatia cu presa nu au fost probleme, mai ales ca jurnalistii nu-i deranjau mai mult de 15-20 minute, o data la cateva zile.

Advertisements

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Ce trebuie să faci pentru a nu fi victima unor violențe sau furturi de bunuri!

Redacția

12 amenzi aplicate joi, de polițiștii din Pașcani și Ruginoasa, în cadrul unei acțiuni pentru siguranța comunității!

Redacția

Polițiștii ieșeni solicită ajutorul cetățenilor. Un tânăr, în vârstă de 23 de ani, a dispărut

Redacția
Încarcă...