RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ședință pentru corelarea datoriilor unităților de învățământ către regii și prezentarea unui program de contabilitate

Astăzi la sediul Primăriei a avut loc o întâlnire a șefilor regiilor locale, directorii și contabilii unităților de învățământ cu primarul și administratorul public al municipiului. Pe ordinea de zi a discuțiilor s-au aflat trei puncte importante pentru șefii Primăriei, după cum ne-a informat Gică Zanet, administratorul public.

 

 Primul punct a vizat datoriile unităților de învățământ către regiile locale. Zanet a menționat că există diferențe între cifrele din contabilitatea școlilor și cea a regiilor. Executivul local a cerut ca acestea să fie corelate, întrucât ele vor fi un element important la momentul la care va fi discutat bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2013.

  

 ”Vrem să stabilim în clar datoriile unităților de învățământ pentru a le reeșalona, astfel încât să scăpăm de penalități și majorări de întârziere”, a explicat administratorul public. Unitățile de învățământ au datorii de 25 miliarde lei vechi, din care aproximativ 18 miliarde doar la utilități.

 Contabililor unităților de învățământ le-a fost prezentat astăzi un program de contabilitate cu o bază comună de date, la care vor avea acces. Vorbim de un program care permite o interacțiune online, ce are ca scop prezentarea în timp real a situațiilor privind veniturile și cheltuielile făcute din bani publici.

 Mâine, în conturile unităților de învățământ vor intra 300 mii lei, în urma ședinței de astăzi. Banii vor fi utilizați de directori pentru plata datoriilor curente.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Consiliul Local Pașcani convocat în prima ședință din anul 2022, pe data de 5 ianuarie!

Iulia Huțanu

Producţia industrială a judeţului Iaşi a scăzut cu 6,7 procente în primele două luni din 2017

Redacția

Fiecare primărie trebuie să încheie un contract cu o firmă de neutralizare a cadavrelor de origine animală

Redacția
Încarcă...