NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ședință pentru corelarea datoriilor unităților de învățământ către regii și prezentarea unui program de contabilitate

Astăzi la sediul Primăriei a avut loc o întâlnire a șefilor regiilor locale, directorii și contabilii unităților de învățământ cu primarul și administratorul public al municipiului. Pe ordinea de zi a discuțiilor s-au aflat trei puncte importante pentru șefii Primăriei, după cum ne-a informat Gică Zanet, administratorul public.

 

 Primul punct a vizat datoriile unităților de învățământ către regiile locale. Zanet a menționat că există diferențe între cifrele din contabilitatea școlilor și cea a regiilor. Executivul local a cerut ca acestea să fie corelate, întrucât ele vor fi un element important la momentul la care va fi discutat bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2013.

 ”Vrem să stabilim în clar datoriile unităților de învățământ pentru a le reeșalona, astfel încât să scăpăm de penalități și majorări de întârziere”, a explicat administratorul public. Unitățile de învățământ au datorii de 25 miliarde lei vechi, din care aproximativ 18 miliarde doar la utilități.

 Contabililor unităților de învățământ le-a fost prezentat astăzi un program de contabilitate cu o bază comună de date, la care vor avea acces. Vorbim de un program care permite o interacțiune online, ce are ca scop prezentarea în timp real a situațiilor privind veniturile și cheltuielile făcute din bani publici.

 Mâine, în conturile unităților de învățământ vor intra 300 mii lei, în urma ședinței de astăzi. Banii vor fi utilizați de directori pentru plata datoriilor curente.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Episodul II: Prețul! Cum a cumpărat Dumitru Pantazi, de la Primărie, pentru fata sa, spațiul în care funcționează farmacia MEDISANIS! (DOC)

Răzvan Grecu

Depozit necontrolat de deşeuri pe un câmp din Boşteni

Ema Roman

Primăria dezinteresată să afle dacă mai este în contract cu ApaVital. Viceprimarul a lipsit la termenul de astăzi, iar judecătorul a amânat cauza!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site