NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Secretele lui domn Vasile. La 102 ani face zilnic înviorare la ora 5.00 dimineaţa (VIDEO)

De zeci de ani, la fel cum a făcut şi ieri şi azi şi va face şi mâine, se trezeşte la 5.00 dimineaţa şi îşi face învioarea afară înainte de micul dejun. Asta chiar dacă este locatar al Căminului “Sf. Constantin şi Elena” din Copou, fiind în ciuda vârstei sale record de aici unul dintre cei mai vivace pensionari. În ciuda unei vieţi chinuite şi cu multe lipsuri, fiind refugiat din Basarabia, dom’ Vasile a avut mereu grijă să aibă un trai sănătos, atât fizic, cât şi psihic. O discuţie cu el te uimeşte, când vezi atâta vitalitate la o astfel de vârstă venerabilă. Secretul longevităţii sale, spus chiar de el cu o coerenţă ce o găseşti la puţini oameni chiar cu zeci de ani mai mici decât el, pe larg, în rândurile de mai jos.

Vasile Ţapu a împlinit ieri venerabila vârstă de 102 ani. Este unul dintre locatarii Căminului de Pensionari “Sf. Cuvioasă Parascheva” din administrarea Direcţiei de Asistenţă Socială Iaşi, şi este aici din 2018, când s-a întors de la fiul lui din Franţa. Angajaţii căminului îl ştiu pe “domnu’ Ţapu” ca pe o mică vedetă, fiind cel mai în etate dintre locatarii din acest cămin, dar şi din celelalte cămine sociale din municipiu.

Domnu’ Ţapu îşi începe ziua la 5, iar de atunci îşi respectă programul cu stricteţe până la 10 seara, se plimbă urmând acelaşi traseu şi mănâncă câte puţin, dar des, are program de odihnă după masă şi îi place să îi observe pe cei din jur, dar nu să interacţioneze foarte mult. Spune că nu are un secret al longevităţii sale, însă doamnele care îl îngrijesc au văzut că respectă cu stricteţe unele reguli! L-au urmărit încă de când s-a cazat la ei acum cinci ani, ştiu ce îi place să mănânce, cum şi cât, dacă face mişcare sau nu, dar şi aspectele care ţin de temperament.

continuare pe www.ziaruldeiasi.ro

  
Advertisements

Related posts

Mitul că tabletele au un rol negativ pentru copii, distrus la Iaşi

Redacția

Atenţie, şoferi! Nervi întinşi la maxim! Coada de kilometri întregi la ieşirea din Iaşi

Redacția

Maratonul vaccinării la Spitalul Militar Iași! Imunizarea populației se va putea efectua non stop fără programare

Redacția
Încarcă...