RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Secretarul de stat Blinken respinge acuzaţia că SUA aplică un dublu standard pentru Israel

Secretarul de stat american Antony Blinken a negat luni că Statele Unite folosesc un dublu standard la aplicarea legislaţiei în cazul acuzaţiilor de încălcare a drepturilor omului de către Israel, transmite Reuters, transmite Agerpres.

El a afirmat că sunt anchetate eventuale abuzuri ale forţelor armate israeliene în Fâşia Gaza.

„În general, când ne referim la drepturile omului şi la starea drepturilor omului în întreaga lume, aplicăm acelaşi standard pentru toţi”, a spus el într-o reuniune de informare la care a prezentat raportul anual al Departamentului de Stat de la Washington în domeniul respectiv. Şeful diplomaţiei SUA a insistat că „asta nu se schimbă fie că ţara este adversară, concurentă, prietenă sau aliată”.

Raportul arată că războiul dintre Israel şi Hamas, în care şi-au pierdut viaţa zeci de mii de palestinieni din Gaza, a avut „un impact negativ semnificativ” asupra situaţiei drepturilor omului din Israel.

  

Problemele semnificative includ relatări credibile despre omoruri arbitrare sau ilegale, dispariţii forţate, tortură şi arestări nejustificate – printre altele şi ale unor jurnalişti – în 2023.

Documentul adaugă că guvernul israelian a luat măsuri credibile pentru identificarea şi sancţionarea oficialilor implicaţi în astfel de abuzuri.

Reuters menţionează că potrivit autorităţilor sanitare controlate de Hamas forţele israeliene au ucis 34.000 de palestinieni în Gaza,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Times: Putin ar putea arunca în aer centrala nucleară din Zaporijia

Redacția

Facelift pentru Rolls-Royce Cullinan

Redacția

VIDEO: Șofer român de TIR agresat de vameșii maghiari, la Nădlac: “Eram cu copilul și soția, care e gravidă”

Redacția
Încarcă...