NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Seceta a scos la iveală o bombă neexplodată de 450 de kilograme, din Al Doilea Război Mondial, în apele scăzute ale râului italian Po/

Valurile de căldură care au cuprins Europa în această vară au adus nu doar temperaturi ridicate record şi câmpuri pârjolite: apele afectate de secetă ale râului Po al Italiei sunt atât de scăzute încât au scos la iveală o bombă scufundată din Al Doilea Război Mondial, transmite Reuters.

Experţii militari au dezamorsat şi au efectuat duminică o explozie controlată a bombei de 450 kg, care a fost descoperită pe 25 iulie, în apropiere de satul nordic Borgo Virgilio, aproape de oraşul Mantua.

”Bomba a fost găsită de pescari pe malul râului Po, din cauza scăderii nivelului apei, ca urmare a secetei”, a spus colonelul Marco Nasi.

Dezamorsarea bombei nu a fost o sarcină uşoară.

Advertisements
Advertisements
  

Aproximativ 3.000 de persoane care locuiesc în apropiere au fost evacuate pentru operaţiunea de eliminare, a spus a

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Tatăl şi fratele lui Julian Assange cer guvernului german să intervină pe lângă Joe Biden pentru abandonarea procedurilor judiciare care-l vizează pe fondatorul WikiLeaks

Redacția

Under 21: România vs Finlanda 2-1 / Victorie pentru tricolori în primul meci de fotbal disputat pe stadionul „Arcul de Triumf”

Redacția

Inteligența artificială – o realitate din ce în ce mai clară

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site